Prijavite se na prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida

Drugo prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida održat će se 6. listopada na području prve arheološke plaže u Hrvatskoj, Colentum u Murteru.  Program natjecanja, kojeg organiziraju udruga Argonauta i 4 grada Dragodid, obuhvatit će obuhvatiti registraciju, natjecanje, zajednički ručak te prigodni program uz druženje i proglašenje pobjednika.

Svi zainteresirani prijaviti se mogu do 15. rujna, a kotizacija po ekipi iznosi 200 kuna te se plaća prilikom registracije. Natjecateljske ekipe činit će do četiri člana koja moraju biti starija od 16 godina,  a cilj natjecanja je u zadanom vremenu od 15 minuta od raspoloživog kamena izgraditi što dulji dvostruki suhozid unaprijed zadane visine i širine. Natjecanje će seodržati na poligonu, a naknadno će sav materijal biti iskorišten za obnovu suhozida na Colentumu. Najveći broj ekipa koje mogu sudjelovati na natjecanju je deset, a kvalificiraju se prema redoslijedu prijava. Prijave se šalju e-mailom na adresu: mail@argonauta.hr, a prijava mora sadržavati imena članova, adrese, kontakt telefone i e-mail adrese sudionika.

Ciljevi ovog natjecanja su povećati senzibilitet javnosti za suhozidnu gradnju, uspostava stručnih i organizacijskih kriterija za buduća slična natjecanja, razmjena kontakata i znanja medu postojećim nositeljima, upis novih nositelja u popis, prenošenje  znanja   umijeća  suhozidne gradnje na nove generacije, promocija arheološkog lokaliteta Colentum te medijska popularizacija suhozidne gradnje.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.