Prijavljen projekt modernizacije javne rasvjete u vrijednosti 642 tisuće kuna

Općina Murter-Kornati prijavila je na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije projekt modernizacije javne rasvjete u vrijednosti od 642 tisuće kuna, dok od Ministarstva traže financiranje od 449 tisuća kuna, odnosno 70 posto.

Cilj projekta koji je prijavljen u sklopu Javnog poziva za dostavu prijedloga projekta za Program razvoja otoka u 2017. godini, jest rekonstrukcijom javne rasvjete smanjiti električne energije, troškove održavanja, svjetlosno zagađenje, emisiju štetnih plinova te povećati sigurnost na prometnicama za ukupno stanovništvo općine Murter-Kornati.

Projekt će trajati 170 dana, odnosno do kraja rujna 2017. godine. Na području općine nalazi se 108 svjetiljki koje su neprihvatljive u energetskom i ekološkom smislu, te uzrokuju velike financijske i energetske gubitke. Očekivani rezultati projekta su moderniziranje 108 postojećih svjetiljki uz godišnju uštedu električne energije od 57 tisuća kuna, te smanjenu godišnju emisiju Co2 za čak 85 posto.

Izvor: Općina Murter-Kornati

.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.