Projekt novog vrtića u Murteru dobio građevinsku i spreman je za natječaj EU fondova

Do kraja 2020. godine Općina Murter-kornati imat će suvremeni vrtić i jaslice za koji im je početkom mjeseca Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Šibensko-kninske županije izdao građevinsku dozvolu.

– Trenutno na području općine Murter-Kornati djeluje ustanova vrtića iz općine Tisno i to u Murteru u objektu koji je u najmu. Objekt ne zadovoljava minimalne tehničke uvjete kao ni pedagoške standarde zbog čega je općina Murter-Kornati donijela odluku o gradnji novog objekta dječjeg vrtića i jaslica. Ishodovanjem građevinske dozvole Općina Murter-Kornati osigurala svu potrebnu dokumentaciju i samo građevinsko zemljište ukupne površine 2.739 kvadrata te će spremna dočekati otvaranje natječaja za financiranje iz EU fonda koje se očekuje tijekom rujna – kaže Toni Turčinov, načelnik Općine Murter-Kornati.

DVM Sjever

Zgrada dječjeg vrtića i jaslica planirana je kao matični, centralni, objekt s gospodarskim i ravnateljskim prostorima koji su dimenzionirani za potrebe samog objekta, kao i za potrebe jednog broja područnih objekata koji zajedno sa matičnim čine organizacijsku cjelinu.

Prema projektu arhitekta Matije Galošića iz arhitektonskog ureda Crta iz Zadra bruto površina same zgrada vrtića i jaslica veličine je 1.052 četvorna metra što zadovoljava sve propisane standarde za predškolske ustanove. Shodno programu i potrebama predviđa se organizacija pet odgojno-obrazovnih skupnih jedinica za ukupno 75 djece, i to za djecu s poteškoćama u razvoju, za djecu jasličkog uzrasta te mješovite jedinice vrtičkog uzrasta.

Po realizaciji objekta Općina Murter-Kornati planira upravljanje objektom novog vrtića povjeriti svojoj javnoj ustanovi – dječjem vrtiću koju je osnovala. Procijenjena vrijednost projekta izgradnje i opremanja zgrade vrtića uključujući izgradnju pristupnog puta te uređenje okoliša iznosi približno 12 milijuna kuna. Početak gradnje planira se iza ljeta 2019. godine, a dovršetak gradnje tijekom 2020. godine.

gradjevinska dozvola

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.