Studenti veterine na Murteru proučavali dupine u sklopu ‘Plavog projekta’

Petnaest studenata Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u pratnji profesora posjetilo je ovaj vikend Murter zajedno s predstavnicima Morskog obrazovnog centra Pula te volonterima u svrhu terenske nastave u sklopu ‘Plavog projekta’

Studenti su petak odradili uvod u terensku nastavu te su tako ponovili znanja usvojena na navedenim kolegijima, ali se i pripremili za isplov brodom i monitoring dupina.
Na monitoring dupina studenti su se uputili u subotu iz luke Hramina u Murteru s dva broda koja su isplovila u različitim pravcima u potrazi za dupinima.

Dupini su se pojavili u blizini uzgajališta orada i brancina nedaleko otoka Vrgade već nakon nepunih sat vremena od isplovljavanja. Studenti su cijelo vrijeme na brodu bilježili pojave dupina u aplikaciji CroDolphin, čije je unaprjeđenje također financirano kroz ‘Plavi projekt’.
Subotu popodne studenti su proveli analizirajući fotografije, pregledavajući kataloga dupina koje vode profesori s Veterinarskog fakulteta uspoređujući fotografije kako bi utvrdili da li je uočena neka od jedinki koja je zabilježena prilikom prošlih izlazaka na teren od strane profesora VEF-a.

Image may contain: ocean, outdoor, water and nature
Rad na razvoju studentskih projekata odvijao se tijekom jutra u nedjelju, pri čemu su mentori iz Argonaute kroz neformalne metode učenja studente uveli u praksu po pitanju razvoja i provedbe projekata, analizirajući jedan od projekta Argonaute te kroz različite interaktivne zadatke. Studenti su na kraju dana unutar svojih grupa započeli s razvojem osobnih projekata te su im predstavljeni koraci koje trebaju poduzeti kako bi se projekt uistinu i realizirao. Realizacija studentskih projekata očekuje se do kraja akademske godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.