SUTRA U MURTERU: Tradicionalna smotra izvornog pučkog crkvenog pjevanja

Tradicionalna smotra izvornog pučkog crkvenog pjevanja održava se  i ove godine i to po 22. put. Radi se o manifestaciji ustanovljenoj s ciljem prezentacije autohtone crkvene pjevačke baštine.

Ove godine smotra će se održati u Župi svetog Mihovila na Murteru, a izvođači su pozvani da nastupe u svojim narodnim nošnjama kako bi na taj način prezentirali taj specifični vid kulturne baštine. Također, organizatori predlažu da svaka grupa otpjeva napjeve za dvije, tri melodije koje najbolje izvodi, po vlastitom izboru, a bilo bi dobro pronaći što starije i izvornije napjeve.

Sve pjesme trebaju biti otpjevane a capella  – bez instrumentalne pratnje, s trajanjem do pet minuta.

Organizatorica Sandra Bašić naglasila je da se na ovaj način nastoji očuvati glagoljaško pjevanje, čija je tradicija u Murteru duža od sto godina.

Smotra se održava sutra, u subotu, 2.travnja s početkom u 16 sati u crkvi svetog Mihovila, a prijaviti se možete još uvijek na broj 098 322 237 ili na mail adresu solujic7@yahoo.com

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.