U Murter stiže 15 mladih volontera u sklopu projekta ‘Suhozidna extravaganza’

Tijekom srpnja 2015. Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta započela je provedbu projekta kratkoročne Europske volonterske službe pod nazivom ‘Suhozidna extravaganza’.

U sklopu projekta petnaestero mladih volontera iz Španjolske, Italije, Poljske, Turske i Bugarske 30 će dana tijekom rujna boraviti u Murteru i sudjelovati u aktivnostima europske volonterske službe.

Cilj projekta “Suhozidna extravaganza” jest promovirati arheološko nalazište Colentum kao vrijedan dio europske kulturne baštine te unaprijediti znanje i podići svijest o vrijednostima kulturno/arheološke baštine i njihova potencijala za održivi razvoj ruralne sredine.

Petnaestero međunarodnih volontera pomagat će udruzi Argonauta u obnavljanju suhozida koji okružuju arheološki lokalitet. Volonteri će asistirati i u osmišljavanju različitih tematskih sadržaja za posjetitelje te će na taj način doprinijeti poboljšanju Plana upravljanja Colentumom. Svrha svih projektnih aktivnosti bit će ohrabriti sudjelovanje mladih ljudi u održivom razvoju, motivirati mlade iz lokalne zajednice i regije u aktivnom društvenom angažmanu kako bi sami sudjelovali u stvaranju novih radna mjesta i podizanju svijesti lokalne zajednice o još neiskorištenim lokalnim resursima kao čimbenicima održivog razvoja. Također kroz projekt će se promovirati Europska volonterska služba i program Erasmus+ kao efikasan alat razvoja zajedničkih europskih interesa kao što je kulturna baština.

Projekt “Suhozidna extravaganza” financira Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu EU programa “Erasmus+”. Partnerske organizacije pošiljatelji su PECO iz Italije, Semper Avanti iz Poljske, Alternativi International iz Bugarske, Pandora iz Španjolske te TEAM iz Turske. Posebno bi naglasili po prvi put ostvarenu suradnju s turskim partnerom, ekološkom organizacijom Third Eye Assosiation of Mediterrenian iz Mersina (pokrajina Çukurova).

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.