VIDEO Jugo potopilo gajetu u Kosirini na Murteru, a najgore tek dolazi

Foto: Neven Jović

Pomorci s iskustvo znaju snagu mora i kako mu se ne valja suprotstavljati. More je uvijek jače. Pokazalo je to danas i na jednoj gajeti u murterskoj uvali Kosirini.

– Ne znam točno što se dogodilo ali pretpostavka je da je brod ostao na vezu (ne zna se iz kog razloga ) lokacija drito na jugu. Vjerojatno je popustio kolpamorto jer je tamo bio vezan krmom, a provom za kraj. Ne vide se oznake registracije jer je potopljen tako da ni ne znamo čiji je. Točno je upao među dvije stijene i jugo ga nabija o kraj. Polomljeno mu je par rebara i koja glava šta je isplivala na površinu te pajoli, vesla, pajeti, kašun od motora i ostali djelovi šta plutaju na površini – rekao je za portal Morski.hr fotograf Neven Jović koji je fotografirao možda i prvu žrtvu ovog jesenskog juga.

Foto: Neven Jović
Foto: Neven Jović

Tko zna koliko je mora ‘tukla’, a opet nije izdržala današnje jugo. Meteorolozi upozoravaju kako tek dolaze najjači udari juga, a ove fotografije Nevena Jovića neka budu slikovito upozorenje svima koji ne poznaju snagu mora. Nipošto ne isplovljavajte i budite na sigurnom. Ponedjeljak će biti udarni dan po pitanju juga i nemojte mu kontreštavati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.