VIDEO Mladi iz osam zemalja u Murteru izradili e-priručnik za zaštitu mora

Udruga Argonauta s Murtera predstavlja e-priručnik ‘Let’s do it! Blue Campaigns’, koji je nastao kao rezultat razmjene mladih ‘Youth 4 C’ održane u rujnu 2018. E-priručnik sadrži praktične savjete kako planirati ekološku kampanju, na što obratiti pozornost prilikom planiranja i realizacije te pruža uvid u četiri ekološke kapanje koje su ‘mladi za more’ uspješno proveli u Murteru.

Razmjena mladih ‘Youth 4 C’ okupila je 40 sudionika iz osam zemalja kako bi razmijenili svoja znanja o zaštiti mora, prenijelo aktualne probleme iz svojih zemalja te steklo vještine kako pomoći vodenom okolišu kroz edukaciju, inovativnost, informiranje i akcije čišćenja. Kao rezultat devetodnevnog programa, nastale su četiri kampanje ‘Let’s to it! Blue campaigns’, koje su sami sudionici ‘testirali’ te svoja znanja i iskustva sumirali u ovom priručniku.

E-priručnik sadrži praktične savjete o tome kako osmisliti kampanju, kako odrediti potrebe ciljane skupine, na koji način je promovirati, mjeriti njezinu efektivnost itd. Prvi dio priručnika, s praktičnim savjetima, može poslužiti svima koji planiraju neku vrstu kampanje, a drugi dio daje dobre ideje baš onima koji se bave problematikom onečišćenja i zaštite okoliša, s naglaskom na morski okoliš. E-priručnik sumira četiri kampanje; dvije kampanje edukativnog karaktera za rad s djecom, informativnu kampanju gdje su mladi pokušali osvijestiti lokalne trgovce i prolaznike o pretjeranoj konzumaciji plastike i potaknuti ih na promjene te četvrta kampanja koja je za cilj imala osmisliti atraktivnu i poticajnu ekološku akciju čišćenja.

‘Ako ne sada, kada? Ako ne mi, tko?’ složili su se sudionici razmjene mladih i svoja znanja, iskustva i motivaciju prenijela u ovaj e-priručnik, za koji se nadamo da će poslužiti svima koji žele potaknuti više ljudi na promjene i time zaštiti planet na kojem živimo.

Priručnik možete preuzeti na LINKU.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.