Volonteri Argonauta i ronioci u vikend akciji čišćenja podmorja i obale

U susret Danu planeta Zemlje Udruga Argonauta organizira vikend akciju čišćenja podmorja, koja će se održati u subotu i nedjelju u sklopu projekta Pogled u modro, koji sponzorira INA kroz program Zeleni pojas.

Akcija će se u subotu 14. travnja odvijati u uvali Hramina u Murteru na predjelu plaže Luke, a u nedjelju 15. travnja u uvali Strunac na otoku Žutu. Sudjelovat će dvadesetak ronilaca iz ronilačkih klubova UPA Rostrum iz Splita, Geronimo iz Zagreb i Sv. Roko iz Bibinja.

01Jan_Dry.indd
01Jan_Dry.indd

Komunalno poduzeće Murtela sudjeluje u istovremenoj akciji na kopnu, gdje će zajedno s volonterima iz udruge Argonauta u subotu čistiti i pripremati za sezonu novouređenu plažu Luke, dok će ronioci čistiti podmorje plaže. U nedjelju ronioci će čistiti podmorje uvale Strunac na Žutu, dok će djelatnici i volonteri Argonaute čistiti obalu od naplavina i drugog otpada.

Akciju podupiru Općina Murter-Kornati, Javna ustanova Priroda Šibenik i JU Nacionalni park Kornati.

Glavni ciljevi projekta Pogled u modro su očuvanje i zaštita morskog okoliša od otpada i invazivnih vrsta morskih organizama, edukacija i informiranje djece i šire javnosti o potrebi zaštite i očuvanja okoliša.

_DSC4228

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.