ZABAVNO UČENJE KROZ CIJELO LJETO: Argonauti za male Murterine pripremili niz radionica

U sklopu “Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja” započeo je ovogodišnji ljetni program za djecu. Svakog radnog dana od ponedjeljak do petka tijekom srpnja i kolovoza, djelatnici, suradnici i volonteri udruge Argonauta osmislili su bogat edukativni i zabavni program za najmlađe.

Radionice su namijenjene djeci u dobi od 5 do 8 godina u trajanju od jedan sat, od 20 do 21h. Detalje i sadržaj proučite u nastavku:

Dječji program Edukacijskog centra – LJETO 2015

Ponedjeljkom: KVINTOVO BLAGO – arheologija za najmlađe

kvintovo blago

U Murteru postoji brdo i poluotok zvan Gradina. Tamo osim vječnih počivališta Murterina i Betinjana, i Gospe koja ih čuva postoji još nešto, a to nešto su arheološko nalazište iz doba starih Ilira i Rimljana koji su davno vladali ovim dijelom svijeta. Bila je to dobro utvrđena Ilirska gradina (naselje na brežuljku) a kasnije rimsko naselje zvano Colentum. Mistika davne prošlosti Murtera nas u Argonauti uvijek iznova inspirira! Tako i ovog ljeta svaki ponedjeljak od 20 do 21h najmlađi korisnici Edukacijskog centra mogu uživati u edukativnim i zabavnim radionicama Kvintovo blago, inspiriranim Colentumom, zajedničkom europskom poviješću, arheologijom, rimskom civilizacijom…

Utorkom: RECYCLE&REUSE – kreativne radionice za djecu

recikliranje murter

 

Ljetni utorci rezervirani su za kreativno stvaranje od materija poput ambalaže koju bismo inače odbacili u smeće. Cijele godine skupljamo kutije od jaja, tubice od wc papira, plastične kontejnere od namaza, jogurta, margarina, CD-DVDove…i ljeti male vrijedne ruke naših korinika pretvaraju ih u nove igračke! Najčešća su nam inspiracija upravo život u moru pa tu bude hobotnica, morskih kornjača, riba raznog kroja, kartonskog akvarija…ali i fotoaparata, okvira za slike, dalekozora i drugih ljetnih potrepština!

Srijedom: PLAVA SRIJEDA – edukativne radionice o zaštićenim morskim vrstama

plava srijeda

U srijedu 7. srpnja 2015. započela je prva u nizu ovoljetnih Plavih srijeda. Plava srijeda tradicionalna je Argonatina edukativna radionica o zaštićenim i inim morskim vrstama koja svako ljeto od 2009. okuplja male znatiželjnike koji žele više naučiti o Jadranskom moru. Ovo ljeto započeli smo sa za djecu vrlo inspirativnom temom morskih pasa. Morski psi još uvijek izazivaju i malu dozu straha, a zapravo su izuzetno važni za morski ekosustav i široj javnosti malo poznati…Očekuje nas dugo toplo ljeto, a svaku ćemo Plavu srijedu učiti i otkrivati neka nova morska bića!

Četvrtkom: MORE JE ŽIVO! – ekološka lutkarska predstava

more je zivot

 

U četvrtak 2. srpnja 2015. odigrali smo prvi put novu dječju lutkarsku predstavu pod nazivom More je živo. Ovog proljeća, pod vodstvom lutkarice Ivke Babić iz zagrebačkog kazališta “Svijet lutaka” a uz pomoć sudionika/ica lutkarskih radionica nastale su lutke i scenografija. U izvođenju predstave sudjeluje cijeli Argonautin tim – što nam dođe kao odličan team building. Predstava govori o potrazi za ljepotom tijekom koje otkrivamo da je u podmorju itekako živo! Režija: Ivka Babić Dramaturgija: Ivka Babić ,Ivona Jadrić Scenografija: Ivka Babić Glazba: Ivor Pluzarić Asistent za glazbu: Sonia Vasquez Marquez Asistent za scene: Ewelina Bilinska Prodaja karata: Sanja Mihić, Sara Langus Stručna suradnica: mr. ecol. et biol.mar. Bruna Petani ULOGE: Marieta Baričević – Ana Vice Krnčević – Petar Luka Ježina – Dida Ivona Jadrić – Ribica Dobrica

Petkom: ZABAVNI PETAK – društvene igre za djecu

zabavni petak

 

Svaka nova generacija djece sigurno zna sve manje igara osim onih digitalnih – naš društveni petak za djecu mali je, zabavni i slatki napor da ih ponovno naučimo društvenim, aktivnim, “staromodnim”, igrama neformalnog učenja… Inspiracija su nam bili igranje igre memorije i slaganje puzzli s likovima i fotografijama zaštičenih vrsti a nastavili smo sa dominom i “križić- kružićem” od obojanih oblutaka i vlastito izrađenim “Čovječe, razvrstavaj smeće”- verzijom “Čovječe ne ljuti se”. Ovo ljeto čeka nas puno novih igara na otvorenom u kojima koristimo naše tijelo! Igre pripremaju i osmišljavaju naše vrijedne volonterke Ewelina Bilinska i Sonia Vasquez Marquez.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.