Završnom priredbom ‘Perlice’ u Murteru oduševile prisutne. Najavili bogat program za ljeto

Djevojčice uzrasta od tri do šest godina, okupljene u murterskoj ritmičko-plesnoj skupni ‘Perlice’ jučer su imale završni nastup u tamošnjoj sportskoj dvorani, gdje su pod vodstvom Marie Baričić, više stručne trenerice aerobika i fitnessa, roditeljima i prijateljima priredile tri scenske i nekoliko gimnastičkih točaka. Ovo je već 14. generacija Perlica, a uz demonstraciju plesa i ritmike, u sportskoj dvorani upriličena je i dječjih izložba likovnih radova koje protekle dvije godine u likovnoj radionici uspješno okuplja Jelena Ćurić, konzervatorica-restauratorica, odnosno aranžersko-scenografski dizajner po obrazovanju.

perlice (1)

U ‘Perlicama’ su okupljena djeca s područja cijelog otoka Murtera, a koliko je velik interes i koliko su prepoznati programi Marie i Jelene, svjedoči i činjenica da je osnovana udruga ‘Kreativac’, čije ljetne sportsko-kreativne radionice startaju već od 1. srpnja, a koje će se održavati svaki dan za domaće stanovništvo i goste na stranim jezicima, i to uz pomoć Ivane Fabeković, pedagoške asistentice u školskoj nastavi te Ivone Lepur, stručne specijalistice smjera fitnesa.

– Udruga Kreativac je osnovana kako bi se, osim likovnog i sportskog izražavanja, djecu polaznike upoznalo s glumom i dramskim sadržajem, uključujući i obilaske užeg i šireg područja otoka Murtera u svrhu edukacije najmlađih. Vjerujemo kako ćemo kroz aktivnosti udruge Kreativac uspjeti obogatiti turističku pred i post sezonu te imati kontinuirani rad kroz godinu za domicilno stanovništvo – rekla nam je Maria Baričić.

perlice (5)

– Riječ je o oživljavanju nekadašnjeg vrlo poznatog i jakog dramskog amaterizma u Murteru u kojem će se raditi predstave i scenografije, a sve kroz spoj likovnog stvaralaštva i tjelesne sposobnosti – dodala nam je Jelena i nastavila kako je dosadašnji rad plesnih i likovnih radionica prepoznato od strane općine Murter-Kornati, koja osigurava financijsku i ostalu potrebnu podršku za održavanje ovih izvannastavnih aktivnosti.

perlice (10) perlice (8) perlice (7) perlice (6) perlice (4) perlice (3) perlice (2)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.