Zimska otočna liga na Murteru ima pobjednika: Milan Platiša uspješno je pretrčao 28 kilometara za tri sata

Milan Platiša pobjednik je drugog kola trail Zimske otočne lige na Murter pretrčavši ukupno 28 kilometara dugu stazu za tri sata, pet minuta i 45 sekundi. Također, na ovogodišnjoj utrci sudjelovao je rekordan broj trkača, njih čak 119  iz Hrvatske, Norveške i Slovenije.

Uz pratnju Hrvatske gorske službe spašavanja, asistenata i predstavnika Turističke zajednice Murter-Kornati, učenika Osnovne škole Murter, novinara i šetača, natjecatelji su trčali u tri kategorije – dječja utrka dugačka  pet kilometara s 200 metara uspona i spusta, kratka utrka od 15 kilometara s 500 metara uspona i spusta te duga utrka dužine 28 kilometara s tisuću metara uspona i spusta.

– Težih ozljeda nije bilo osim jednog nezgodnog proklizavanja na makadamu, koje je rezultiralo ogrebotinom i ‘uznemirenim’ gležnjem. Kako je sve skupa završilo sretno, govori i veliki pljesak nakon duhovitog obraćanja predsjednika atletskog kluba ‘Okit’, Miće Klarića, natjecateljici iz Zagreba, koja je uspjela ‘zapeti’ na ravnom odnosno na dijelu rute koji je asfaltiran. Naravno, sportski, stoički i damski je to podnijela, posebno nakon uručene medalje i ovacija svih prisutnih – ispričali su na portalu Rudinapress.

Natjecatelje je potom dočekao i gulaš s bižima te ‘sočivo’, vegeterijanska lokalna delicija.

Murterski načelnik Toni Turčinov i direktorica TZ Kornati-Murter Mateja Bašić uručili su  pobjednicima medalje napravljene od stakla s gravurom, a uz njih natjecatelji su kući ponijeli i vrećice s murterskim suvenirima.

Ukupni poredak utrke možete pogledati na portalu Stotinka.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.