Najbolji primjer male općine u županiji

– U skoro sedam godina otkako sam postali samostalna općina, u Tribunju je izgrađeno skoro kilometar i pol rive, broj rasvjetnih tijela povećan je deset puta, s 80 na preko 800, izgradili smo kanalizaciju i sustav odvodnje oborinskih voda na cijelom otoku, a uskoro ćemo je izgraditi i na prostoru cijele općine- rekao je načelnik Općine Tribunj Luka Pilipac povodom 7. studenog, dana Svetog Nikole, zaštitnika općine.

UREĐENJE ZGRADE POLJOPRIVREDNE ZADRUGE

tribunj svecana sjednica3

Najavio je i brojne druge projekte koje je općina pokrenula, poput uređenja šetnice od Zamalina do Sovlja, uređenja obalnog zida u Sovlju, te uređenja zgrade bivše Poljoprivredne zadruge Tribunj, gdje će se premjestiti općinski uredi, urediti konferencijska i kino dvorana, prostori za potrebe tribunjskih udruga. U zgradu će se premjestiti i mjesna ambulanta, ljekarna, te otvoriti mjesna knjižnica i čitaonica.

– Upravo mi je Poljoprivredne zadruge Tribunj najviše žao, i učinit ćemo sve da je ponovno vratimo pod okrilje općine. Ipak je poljoprivredna zadruga zapošljavala najviše Tribunjaca, i namjera nam je vratiti joj staru slavu- rekao je Damir Pilipac.

U prostorijama Kulturne udruge Tribunj našli su se brojni uzvanici, među njima i saborska zastupnica i gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev, te zamjenik šibensko- kninskog župana Zoran Smolić.

tribunj svecana sjednica1

– Drago mi je dolaziti u Tribunj, mjesto koje je najbolji primjer da i manje sredine mogu samostalno funkcionirati kao općine. Svaki put kad tu dođem, nekoliko puta godišnje, uvijek u Tribunju ugledam nešto novo. Bilo to parkiralište, veletržnica ribe, uređen ribarski porat, uvijek vidim da se nešto novo uredilo i napravilo. Zato prema Općini Tribunj gajim iskrene simpatije, te će uvijek imati punu podršku svih županijskih tijela- rekao je na svečanoj sjednici dožupan šibensko- kninski.

Jedino što mu se ne sviđa, i što bi svakako trebalo što prije urediti, je cesta između Vodica i Tribunja, Smolić smatra da ta dva mjesta zaslužuju puno bolju prometnu povezanost.

KULTURNI DIO PROGRAMA

tribunj svecana sjednica2

Nakon prigodnih govora, održan je kulturni dio programa, u kojem su nastupili članice Pjevačkog zbora ‘Sv. Nikola’, te članovi mandolinskog orkestra HKUD- a ‘Tribunj’.

Sljedeći dan, na samog Svetog Nikolu, održana je svečana misa, a najmlađe Tribunjce na glavnom mjesnom trgu darivao je sam Sveti Nikola prigodnim darovima. Zanimljivo, na trg je došao ribarskim brodom. Kasnije popodne održana je i procesija i Sveta Misa u crkvi Velike Gospe. U subotu 7. prosinca održana su i dva sportska događaja, natjecanje u udičarenju s obale u organizaciji ŠRD ‘Tribunj’, te biciklijada u organizaciji BK ‘Kamena’. Zanimljivo kako je na udičarenju sudjelovalo i nekoliko hrvatskih reprezentativaca u svim dobnim kategorijama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.