Najvše novca nogometnom klubu i raznim manifestacijama

Ove godine u proračunu Općine Rogoznica izdvojeno je 257 tisuća kuna za pokrivanje troškova javnih potreba u sportu. Tim se iznosom financiralo djelovanje sportskih udruga, odnosno novac se trošio na treninge, organizaciju i provođenja sportskih natjecanja.Dio je išao za športsko-rekreativne aktivnosti građana te ostalih sportskih akcija i manifestacija.

NOGOMETAŠI NAJVAŽNIJI

Najviše novca,120.000 kuna, dobio je Nogometni klub Rogoznica, a značajna svota, 50.000 kuna izdvojena je za  organizaciju športskih natjecanja u sklopu prezentacije turističke sezone. Borilački klub ‘Zmajevo oko’ iz Rogoznice, koji je početkom godine osvojio 13 odličja na Svjetskom prvenstvu u tajlandskom boksu održanom u Turskoj, ove je godine iz općinskog proračuna dobio 12.000 kuna. Inače, za sva športska natjecanja na županijskom, državnom i međunarodnom nivou Općina osigurava dodatnih 20.000 kuna. Po deset tisuća kuna iz proračuna Općine Rogoznica dobila su sportska ribolovna društva Gof,Stupin i Ražanj, te Lovačko društvo Jarebica. Upola, odnosno pet tisuća kuna dano je za organiziranje raznih eko akcija. Podsjetimo, prije nešto više od mjesec i pol dana s morskog dna rogozničkog područja izvađeno je više od šest tona različitog otpada, najviše automobilskih guma i plastike. U akciji su sudjelovali ronioci iz klubova DC ‘Pongo’ Rogoznica, ‘Adriadive’ Rogoznica, RC ‘Osjek’, Maik’s DC Rogoznica, R.E.K. HVIDRA Split, udruga OKEA i mnogi drugi volonteri.

NOVAC ZA KULTURU

Općina je u 2013. godini sufinancirala i kulturu. Slijedom utvrđenih javnih potreba. iz proračuna Općine Rogoznica sa ukuno 135 000 kuna financiralo se nekoliko bitnijih manifestacija, ali i klapa i Udruga. Rogoznička klapa Kopara koja organizira koncerte za sve veće bladane i lokalna slavlja te uveseljava turiste u sezoni, dobila je 10.000 kuna, za mažoretkinje je osigurano pet tisuća kuna, manifestaciji ‘Oba dva’ iz proračuna je dodijeljeno 20.000 kuna, a 100.000 kuna namijenjeno jesvim drugim kulturnim akcijama i manifestacijama(gostovanja raznih KUD-a, promidžba, izložbe i sl.) u sklopu promicanja turističke sezone, ali i van nje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.