Nekoliko obljetnica i godišnjica obilježeno jučer u Tisnom

Veličanstvenim i dostojanstvenim koncertom puhačkog orkestra ‘Hartić’, u Općini Tisno je obilježen Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan branitelja kao i 90. obljetnica tišnjanskog turizma. Pred gotovo 2 tisuće gostiju i Tišnjana, na središnjem trgu Rudina, tišnjanski su glazbari održali koncert koji će dugo ostati u sjećanju. Vodeći se činjenicom kako rock glazba i glazba uopće propagira slobodu, mir, dostojanstvo i ljubav, maestro Dino Obratov i njegovi glazbari, podredili su svoj repertoar tim vrijednostima i oduševili publiku izvedbom hitova poznatih rock bedova kao što su Deep Purple, Doors, Led Zepellin, Rolling Stones, Beatles, Pink Floyd… Prije početka koncerta prikazan je kratki film posvećen 90. obljetnici turizma u Tisnome, a nazočnima se obratio i načelnik Općine Tisno Ivan Klarin.

Čestitajući Tišnjanima na značajnoj obljetnici turizma, a tišnjanskoj glazbi 85. godišnjicu djelovanja, načelnik Klarin je u svom govoru posebice istakao 18. obljetnicu veličanstvene pobjede hrvatske vojske i čestitao Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan branitelja. – Ta pobjeda – naglasio je načelnik Klarin – donijela je ono čemu je hrvatski čovjek težio stoljećima. Zahvalimo stoga našim hrvatskim braniteljima koji su svoju hrabrost i znanje utkali u tu slobodu, a najviše zahvalimo onima koji su za tu slobodu, koju imamo danas, dali svoje živote. I znam da nikad neće biti zaboravljeni, a najbolji dokaz je transparent koji je postavljen na mostu. ‘O, lijepa, o draga, o, slatka slobodo’… poznati su stihovi kojima su tišnjanski mladići dali do znanja da žrtva koja se podnijela za slobodu nikad neće biti zaboravljena – rekao je načelnik Klarin.

Položeni vijenci povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja

 

tisno 1

5. kolovoza – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u mjestima na području naše općine obilježen je u duhu uspomene na dan kada je 1995. tijekom akcije „Oluja“ oslobođen grad Knin. Položeni su vijenci i upaljene svijeće na središnjem križu mjesnog groblja Sv. Duha u Tisnome, kao i na svim mjesnim grobljima na području Općine Tisno, a Svete misa za domovinu i poginule u domovinskom ratu održana je uvečer u 19,30 u župnoj crkvi Sv. Duha.

tisno

Foto/Izvor: Općina Tisno

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.