Novi sustav nadzora nepropisno parkiranih vozila

Grad Vodice potpisao je ugovor s tvrtkom RAO d.o.o. iz Zagreba o korištenju i održavanju Informacijskog sustava RED IS za nadzor nepropisno parkiranih vozila.

Radi se o informacijskom sustavu koji prikuplja, pohranjuje, čuva, obrađuje i isporučuje potrebne informacije tako da su lako i brzo dostupne svim članovima sustava koji se njima žele koristiti i imaju odgovarajuću autorizaciju.

Uz pomoć prijenosnih računala s odgovarajućom aplikacijom omogućuje se mobilni nadzor nepropisno parkiranog vozila te trenutno izdavanje prekršajne prijave ili, u ljetnim mjesecima, naloga pauku za uklanjanje takvog vozila.

Kroz sistem video nadzora s pomoću tri pokretne kamere, znatno je olakšan posao prometnog redara koji već u nekoliko minuta može reagirati na neodgovorne vozače koji svojim parkiranjem na nedozvoljenim mjestima ugrožavaju sigurnost prometa, prohodnost i normalan tijek prometa već ionako uskim ulicama Vodica.

Iako je ovaj sustav u upotrebi još od sredine srpnja, ovim ugovorom postupak će se znatno ubrzati. Naime, do sada su se prikupljene fotografije nepropisno parkiranih vozila sa zahtjevom za izdavanje osobnih podataka vlasnika, slale periodično Ministarstvu unutarnjih poslova. Ovim ugovorom je omogućeno dobivanje on line podataka o vlasniku vozila preko informatičkog sustava Ministarstva unutarnjih poslova, pa vlasnik takvog automobila već slijedećeg dana na svoju kućnu adresu dobiva prekršajnu prijavu s priloženom snimkom. Otkako je uveden sustav nadzora prometa mobilnim kamerama u Vodicama je naplaćeno 177 kazni za nepropisno parkiranje vozila, a još 132 su u postupku.

FOTO: Ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.