Obnovljive izvore energije dobiva 21 kućanstvo u županiji

U Uredu župana Šibensko-kninske županije potpisani su jučer ugovori o sufinanciranju troškova nabave i ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije s 21 kućanstvom.

Šibensko-kninska županija i 21 korisnik Javnog natječaja za subvencioniranje troškova nabave i ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u kućanstvima na području Šibensko-kninske županije za 2013. godinu potpisuju ugovore o sufinanciranju ugradnje solarnih kolektora. Ukupna procijenjena vrijednost prijavljenih sustava iznosi cca. 735.600,00 kuna, a od koji će se sukladno ugovorima od strane Županije sufinancirati radovi i oprema u vrijednosti cca. 295 tisuća kuna.

obnovljivi izvori 1

Županija je 80% iznosa sufinanciranja osigurala preko natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Kućanstvima se sufinancira 50% vrijednosti ukupne investicije nabave i ugradnje do maksimalnog iznosa od 15 tisuća kuna. Natječaj se odnosi i na višestambene zgrade koje za ugradnju zajedničkog sustava za korištenje obnovljivih izvora energije mogu zatražiti maksimalan iznos sufinanciranja od 15 tisuća kuna po stambenoj jedinici. Javnim natječajem se sufinancira  proizvodnja električne energije ili potrošne tople vode isključivo za vlastite potrebe i to za sve sustave postavljene u 2013. godini.

Javni natječaj se nalazi na web stranici Šibensko-kninske županije (http://www.sibensko-kninska-zupanija.hr/natjecaji/oie/Javni%20natječaj%20OIE.pdf).

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.