Odluka o marini na Lukama do kraja godine

Održana je peta po redu Redovna sjednica Općinskog vijeća Općine Tisno, a kao i uvijek, najzanimljivije je bilo na aktualnom satu, koji je otvoren nakon što je Vijeće prihvatilo čak 55 točki dnevnog reda.

Vijećnik Ante Marača podsjetio je da se njegov upit vezan za naplatu koncesija na području Općine Tisno odgađa iz sjednice u sjednicu, na što je načelnik općine Ivan Klarin odgovorio da se vijećnici o takvim naplatama izvještavaju zbirno putem završnog računa, međutim ne mogu se dostavljati takva izvješća koja bi pojedinačno navodila dužnike i dug, jer podliježu zakonu o zaštiti osobnih podataka.

NATJEČAJ ZA KONCESIJU

Vijećnik Damir Vodanov osvrnuo se na 3. redovnu sjednicu na kojoj je bilo riječi o problemu nekvalitetne struje na području Dazline i Dubrave i pitao da li je što učinjeno po tom pitanju, na što je odgovorio vijećnik Velimir Reškov koji je kazao da je iz razgovora s nadležnima u Elektri Šibenik saznao kako je jedino rješenje gradnja nove trafostanice koja je u fazi potvrde glavnog projekta i da se radi na prikupljanju sredstava za njezinu realizaciju, a do tada će se problem rješavati pojačanim održavanjem postojeće infrastrukture.

Kristijan Jareb, predsjednik MO Tisno, postavio je pitanje što je s realizacijom projekta marine na Lukama u Tisnom.

– Prema mojim saznanjima u tijeku je natječaj za dodjelu koncesije, a koja bi kao najboljem ponuditelju bila dodijeljena ACI-ju, te bi do kraja godine Vlada to trebala potvrditi svojom odlukom. Obećavam da ću u suradnji

sa Županijom Šibensko – kninskom poduzeti sve potrebno da se koncesionaru omogući ishodovanje potrebne dokumentacije za gradnju u što kraćem roku – odgovorio je Jarebu načelnik Općine Tisno Ivan Klarin.

Vijećnika Damira Vodanova interesiralo je u kojoj je fazi radova zgrada športske dvorane u Tisnom, na što je načelnik odgovorio da su svi radovi završeni osim postavljanja zaštitne ograde.

– Međutim, dio tehničke dokumentacije nalazi se kod prijašnjeg izvođača radova, tvrtke Ciglenica d.o.o., s kojim je Općina Tisno u sporu, pa između ostalog i zbog tražene dokumentacije, uslijed čega nije moguće tehničku dokumentaciju kompletirati, te obaviti tehnički pregled i dobiti uporabnu dozvolu, te na koncu, i formalno otvoriti dvoranu – pojasnio je Klarin.

Vijećnika Antu Maraču zanimalo je kada otvara Dom za starije i nemoćne osobe na što je načelnik općine odgovorio da je u tijeku instalacija kuhinje, sanitarija i ostalog namještaja, ali da bi Dom do 15. prosinca 2014. trebao biti otvoren. Taj rok ovisi i o mogućnostima Komisije ministarstva da izađe na teren radi pregleda zgrade i dobivanja konačnog odobrenja za rad.

RAZASUTO SMEĆE U BETINI

Vijećnik Zoran Bokan uputio je primjedbu komunalnom poduzeću i komunalnom redarstvu na podzemni kontejner u centu Betine koji je poplavljen, gdje je smeće rasuto i koje tako stoji već neko

vrijeme, a da njegova sanacija ne iziskuje puno truda. Bokan je tražio od načelnika općine da pojasni svoje navode da je proračun Općine Tisno porastao od 2009. do ove

godine za 90 posto, te svoje izjave dane za TV Šibenik da je Općina Tisno podigla kredit radi muzeja brodogradnje, te da je kredit vraćen. Načelnik je kazao da su navodi za općinski proračun točni, naročito ako se uzme u obzir naslijeđeni dug od preko šest milijuna kuna, a koji je prenesen u njegov mandat na način da su se zaprimljeni računi knjižili nakon izbora, odnosno primopredaje vlasti. Što se tiče kredita, načelnik je pojasnio kako je isti podignut radi realizacije nekoliko projekata uključujući i dom za starije i muzej brodogradnje. Ali, kako je rekao o izjavi da se kredit vratio radi se o očitom lapsusu jer kredit nije vraćen već se mora vratiti u roku od jedne godine.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.