Općina Tisno od Vlade dobila 3,2 milijuna kuna za dječji vrtić

Nakon što je Općina Tisno ishodovala sve potrebne dozvole za izgradnju dječjeg vrtića s jaslicama u Tisnome, kandidirala je projekt na EIB III – Projekt razvoja otoka i priobalja, poticanje komunalne i društvene infrastrukture na otocima i u priobalju. Na temelju Odluke Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU od 28. travnja 2014. , potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije prof. dr. sc. Branko Grčić i načelnik Ivan Klarinpotpisali su ugovor o sufinanciranju izgradnje dječjeg vrtića s jaslicama u Tisnome. Prema Ugovoru, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU osiguralo je 3.200.000,00 kuna, a Općina Tisno iznos od 20% ukupne investicije – 800.000,00 kuna.

Općina Tisno će pokrenuti postupak javnog nadmetanja, a početak radova se očekuje za jesen na temelju izvedbenog projekta arhitekta Damira Lasinovića. Vrtić će osim skupina za djecu od 3-6 godina, imati i jasličku grupu, a kapacitet će biti dvostruko veći od postojećeg kapaciteta dječjeg vrtića u Tisnome koji trenutno radi u potpuno neadekvatnim uvjetima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.