Osigurana 2,5 milijuna kuna za rekonstrukciju dijela obalnog zida luke Pirovac!

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture dr.sc.Siniša Hajdaš Dončić i ravnatelj Lučke uprave Šibensko-kninske županije Željko Dulibić, sklopili su sporazum o sufinanciranju Rekonstrukcije dijela obalnog zida luke Pirovac – Porat. Radovima će se urediti obala i riva po projektu tvrtke Alkar u sridu d.o.o.

pirovac_riva_2

Vrijednost radova iznositi će cca. 2,5 milijuna kuna, od čega Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture osigurava 1 milijun kuna, a po 500.000,00 kuna financirati će se iz proračuna Šibensko-kninske županije, Lučke uprave Šibensko-kninske županije i Općine Pirovac.

Stara pirovačka riva je izrađena krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Gradnja rive je izvedena bez kvalitetnog temeljenja te je došlo do slijeganja dijelova rive te većih napuknuća koji prijete i sigurnosti stambenih objekata na rivi. Predmet zahvata rekonstrukcije rive je cca 80 metara. Radovima će se obalna linija minimalno korigirati, a u podmorskom dijelu će se koristiti armirano betonski elementi. U nadmorskom dijelu raditi će se od armiranog betona na licu mjesta, a riva će biti i obložena kamenom poklopnicom. Kako bi se nova pirovačka riva zaštitila od udara juga tzv. „Severov mul“ produžiti će se za 8 metara i ubuduće će imati nešto više od 15 metara.

pirovac_riva_1

Ovo je još jedna u nizu potvrda našeg rada te iznimno značajan i vrijedan projekt koji će Pirovcu donijeti uređenu i za stanare i goste sigurnu rivu, nove vezove, a omogućiti će i da se kvalitetnije pripremimo za projekt uređenja Trga Rudina kao povijesnog centra našeg mjesta. Zahvaljujem se MPPI, županijskom Upravnom odjelu za pomorstvo, promet i otočni razvoj i posebno Lučkoj upravi Šibensko-kninske županije koji su prepoznali ovaj projekt kojeg pirovčani s nestrpljenjem očekuju godinama, rekao je načelnik Gulam.

pirovac_riva

S radovima će se započeti nakon provedene javne nabave, a obzirom na trajanje tog procesa i nadolazeću turističku sezonu, početak radova očekuje se na jesen ove godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.