Osniva se Centar za podršku članova obitelji s ovisnicima

Organizacija za građanske inicijative u partnerstvu sa Udrugom ‘Žena’ iz Drniša, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje  – Regionalnim uredom u Šibeniku te Šibensko-kninskom županijom započela je 15. svibnja provedbu projekta ‘Centar podrške za obitelji s ovisnim članovima’. Opći cilj projekta je razvoj socijalnih usluga unutar obitelji koje skrbe o ovisnim članovima.

-Svakodnevno ćemo organizirati podršku za obitelji koje skrbe o ovisnim članovima (majkama s djecom, osobama koje skrbe o starim i nemoćnim) na području Šibensko-kninske županije te kroz poboljšanje ekonomske aktivnosti i zapošljavanja osoba koje skrbe o ovisnim članovima obitelji – navodi se u priopćenju Organizacije za građanske inicijative. Ciljeve će se nastojati ostvariti kroz edukaciju 12 dugotrajno nezaposlenih osoba za njegovateljice, dadilje ili tumače  znakovnog jezika koji će nakon edukacije biti uključeni u rad Centra.

-Centar će raditi svakodnevno te očekujemo da će se uslugama koristiti min. 100 osoba tijekom trajanja projekta. U okviru Centra će biti uspostavljena i besplatna telefonska linija, a osigurat će se i dežurstvo za hitne slučajeve – napominju.

Projekt financira Europska unija u iznosu od  100. 477,47 eura  iz sredstava programa  IPA ‘Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici ‘. Ukupna vrijednost projekta iznosi 112. 340,65 eura. Provedba projekta trajat će 15 mjeseci, a aktivnosti projekta provodit će se na području Šibensko-kninske županije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.