Pauk prisustvovao Radnom ručku Udruge malih i srednjih poduzetnika

Župan Goran Pauk prisustvovao je Radnom ručku Hrvatske udruge poduzetnika s temom „Lokalna uprava – kočnica ili razvoj poduzetništva?“ održanom danas u Zagrebu.

Tema ovogodišnjeg Radnog ručka, u organizaciji HUP-Udruge malih i srednjih poduzetnika, bila je „Lokalna uprava – kočnica ili razvoj poduzetništva?“. Naime pojedine jedinice lokalne samouprave uvele su e-upravu prije više godina i ubrzale svoje funkcije i prema poduzetnicima i prema građanima. U radnom dijelu Ručka brojni načelnici i gradonačelnici istaknuli su pozitivne primjere uspješnih lokalnih sredina, a zaključeno je da dio uprava zaista pomaže poduzetnicima u bržem implementiranju projekata. U prilog tome idu i prezentirani primjeri uspješnih općina, gradova i županija u korištenju sredstava iz Europskih fondova.

Župan Goran Pauk istaknuo je da Zajednica županija prepoznaje važnost lokalne i regionalne samouprave u razvoju poduzetništva, te je najavio da će tradicionalni Poljsko-hrvatski forum, koji će se održati u Dubrovniku u svibnju iduće godine, biti posvećen suradnji regionalne samouprave i malih i srednjih poduzetnika. Župan je kao predsjednik Zajednice županija predložio ovaj koncept Savezu vojvodstava Poljske, koji će u Dubrovniku iznijeti primjere dobre prakse poticanja poduzetništva kroz programe lokalne poljske zajednice.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.