6. Festival starih svadbenih običaja ovu subotu u Pirovcu

U subotu 28. lipnja 2014. godine u Pirovcu održava se 6. Festival starih svadbenih običaja «Oj divojko, diži se iz dvora». Povorka počinje već u 19.00 sati, a otvorenje festivala, nakon kojeg slijede nastupi folklornih društava, je u 20.00 sati na Trgu Rudina u staroj povijesnoj jezgri Pirovca. Organizator festivala je Turistička zajednica Općine Pirovac, a manifestacijom se želi promicati i očuvati kako tradicija Pirovca tako i tradicija gostujućih folklornih društava te pružiti gostima zanimljiv kulturno-zabavni sadržaj.

Kako sam u Turistička zajednica u Pirovcu došao ove godine na mjesto direktora, bilo je nekih sumnji u održavanje festivala, ali na neodržavanje nisam niti pomislio već najavljujem da ću u svom narednom djelovanju na ovoj funkciji težiti podići festival na viši nivo, naravno u tome će mi pomoći i KUU «Bezdan» Pirovac koji je i ove godine suorganizator – kazao je direktor Turističkog ureda Pirovac Igor Meić.

Ove godine nije bilo vremena napraviti neki spektakularni pomak, ali neke novine su uvedene, kao na primjer nagrade koje će dobiti sudionici. Prvo mjesto osvaja sudjelovanje na Smotri folklora i običaja u Hruševcu Kupljenskom u Zaprešiću, drugo mjesto sudjelovanje na Smotri folklora u Raštanima Donjim, treće mjesto sudjelovanje na Smotri otočnog folklora u Dobropoljani na Otoku Pašmanu. Kao nagradu za ukupan dojam izabrana je Promocija KUD-a u zavičajnom muzeju u Biogradu n/m.

Na taj dan, također je i etno sajam u sklopu festivala gdje proizvođači izlažu svoje rukotvorine.

pirovac

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.