Ante Šparica: Žao mi je Gulama, tako je mlad a tako lažljiv

– Pomalo mi je žao tih ljudi okupljenih oko načelnika Ivana Gulama, tako su mladi a tako lažljivi. Međutim svatko bira svoj put, a ovim, kojeg su izabrali samo prikrivaju vlastite slabosti. Ne znam što sam im ja kriv, bivši sam načelnik, a stalno se bave sa mnom- prokomentirao je jučerašnje optužbe načelnika Općine Pirovac Ivana Gulama i pirovačkog SDP- a i HNS- a Ante Šparica.

 NAPUŠTANJE SJEDNICE

 Podsjetimo, sve je puklo napuštanjem sjednice Općinskog vijeća od strane vijećnika iz redova HNS- a i SDP- a, te samog načelnika, nezadovoljnih zbog neprihvaćanja odluke da se komunalnom općinskom poduzeću Vril povjeri odlaganje i zbrinjavanje otpada. Naravno, za sve su optužili baš Antu Šparicu, bivšeg načelnika općine u čak tri mandata.

– I tu dolazimo do apsurdne situacije, da načelnik i vladajući napuštaju sjednicu. To se u Hrvatskoj rijetko događa, ako se ikad i dogodilo. Radi se o bezobrazluku i nepoštivanju vijeća. Što je najgore, nekoliko točaka te sjednice predložio je sam Gulam- nastavlja Šparica.

Kaže i da nije točno da je koštao općinu 90 tisuća kuna od kako je napustio funkciju načelnika, da se radi o puno manjim novcima, koji uopće nisu sporni jer mu je zakonski pripadala ta naknada.

– To je naknada za putne troškove do biroa, na kojem sam sad, nezaposlen- kaže Šparica.

Kaže i kako su najgorljiviji zagovornici oslobađanja od plaćanja komunalne naknade koncesionara u pirovačkoj marini, za vrijeme Šparičinog načelnikovanja bili njeni najveći protivnici, pa su čak Zvonimir Doborović i Boris Čubrić lobirali u Županiji protiv nje.

– A sad se na sva usta hvale tim projektom, kao da zaboravljaju da smo im ga servirali na pladnju, na samom početku svog mandata Gulam je dobio sve gotovo. O kakvom se bezobrazluku radi, govori i činjenica da me nisu ni pozvali na otvaranje radova marine i potpisivanje ugovora. I to ne samo mene, nego niti jednog vijećnika koji nije iz njihovih stranaka, pa čak ni zaposlenike općine koji im nisu po volji- kaže Ante Šparica.

 NA OPTUŽBE DIŽE SUDSKU TUŽBU

 Na optužbe da je ‘zamračio’ skoro 500 tisuća kuna od donacija za komunalne priključke odgovorit će sudskom tužbom.

– Policija je bila u općini, a nikakve dokumente nije moguće sakriti, općina je oduvijek poslovala transparentno. Nisam niti kune stavio u svoj džep od tih donacija, to su gluposti, a zadovoljštinu ću potražiti na sudu- kaže Šparica.

pirovac2

Nije mu jasno ni zašto sad načelnik traži reviziju poslovanja općine u zadnjih osam godina, kad se je na sjednici vijeća prije šest mjeseci složio da se revizija napravi za samo četiri godine.

– Od te sjednice prije šest mjeseci nisu poduzeli ništa da se revizija i poduzme, apsolutno niti jedan koračić, a sad bi radili reviziju za osam godina. Mogli su i 12, zaboravljaju da sam u tri mandata bio načelnik- kaže Ante Šparica.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.