FOTO: Podignuta Plava zastava na plaži Lolić

Danas po deseti put podignuta je Plava zastava na glavnoj pirovačkoj plaži Lolić. Zastava je podignuta uz intonaciju Lijepe naše, a od nazočnih su bili predstavnici Općine Pirovac, TZ Pirovac i osnovnoškolci OŠ Pirovac koji su se u sklopu projekta „Šareni cvijet za ljepši svijet” priključili akciji čišćenja obalnog pojasa plaže „Lolić”.

pirovac plaza zastava

Organizatori ovog projekta su TZ Pirovac i OŠ Pirovac, a akcijom čišćenja su se savršeno uklopili u samu definiciju Plave zastave koja je usmjerena prema zaštiti prirodnog okoliša i priobalja.

Plava zastava je danas u svijetu vrlo cijenjena turistička markica koja je sve brojnijim turistima glavni orijentir prilikom odabira destinacije. Kada je u pitanju briga za more i obalni pojas, Plava zastava je danas najpriznatiji model ekološkog odgoja, obrazovanja i obavješćivanja javnosti, a posebno kada je u pitanju briga za obalne prostore koji trpe najjači pritisak, a to su upravo plaže i marine.

pirovac plaza zastava1

“I ove se godine možemo pohvaliti Plavom zastavom koja se zavijorila na glavnoj pirovačkoj plaži „Lolić” po 10-ti put, a u sklopu programa Plave zastave se još više obvezujemo da sačuvamo prirodne resurse za buduće generacije što upravo i činimo”, rekao je zamjenik načelnika Ante Čubrić te iskoristio priliku da se zahvali direktoru TZ Pirovac g. Igoru Meiću i OŠ Pirovac na hvale vrijednoj organizaciji akcije čišćenja obalnog pojasa.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.