FOTO: Predivna manifestacija Festival starih svadbenih običaja održana u Pirovcu

U subotu navečer, 27. lipnja, na Trgu Rudina u Pirovcu održan je Festival starih svadbenih običaja ‘Oj divojko, diži se iz dvora’. Na smotri je sudjelovao niz kulturno umjetničkih društava s područja Šibensko – kninske županije s gostima iz Slovenije zbog čega je lijepa pirovačka noć poprimila konotacije međunarodne manifestacije.

smotra_kud_vjencanja_pirovac (7)

Festival starih svadbenih običaja u Pirovcu dio je bogatog programa tamošnjeg Kulturnog ljeta 2015 čije je ovogodišnje sudionike prigodnim riječima na početku manifestacije pozdravio načelnik Općine Pirovac Ivan Gulin, dok ih je toplim riječima po završetku ispratio direktor tamošnje Turističke zajednice, Igor Meić.

smotra_kud_vjencanja_pirovac (11)

KUD Spužvar, KUD Bezdan, KUD Muć, KUD Vrana dio su društava koji su promenadnom šetnjom pirovačkim ulicama pozdravili mještane i goste grad.

smotra_kud_vjencanja_pirovac (15)

Kako je manifestacije, između ostalog, natjecateljskog karaktera, prvo mjesto za najbolje vjenčanje i nagrada u iznosu od dvije tisuće kuna pripala je KUD Muć, drugo mjesto pripalo je KUD-u Bezdan iz mjesta domaćina, a KUD Spužvar bio je treći. KUD Muć, pak, osvojio je priznanje za najpar mladog i mladenke.

smotra_kud_vjencanja_pirovac (1) smotra_kud_vjencanja_pirovac (2)smotra_kud_vjencanja_pirovac (3)

Predivan događaj s ciljem očuvanja tradicijskih vrijednosti oduševila je mnoge pa ne treba spominjati da brojni Pirovačani i svi koji su sinoć nazočili Festivalu s nestrepljenjem iščekuju novo ljeto i Festival starih svadbenih običaja.

smotra_kud_vjencanja_pirovac (8) smotra_kud_vjencanja_pirovac (9) smotra_kud_vjencanja_pirovac (10)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.