Gulam neće posezati u džepove Pirovčana. Novac će tražiti u ministarstvima i europskim fondovima

Ivan Gulam, načelnik Općine Pirovac objavio je kako ne namjerava podizati cijenu komunalne naknade, što ovih dana čine mnogi gradonačelnici i načelnici u Hrvatskoj pa tako i našoj županiji, pravdajući poskupljenje ili planiranim komunalnim zahvatima ili manjkom novca u lokalnim proračunima zbog odustajanja Vlade od poreza na nekretnine koji je trebao biti prihod jedinica lokalne samouprave.

Gulam je javno reagirao potaknut brojnim upitima sumještana.

– Ovim putem želim potvrditi odluku da ćemo i dalje zadržati cijenu komunalne naknade od 0,20 lipa po četvornom metru, koja je jedna od najnižih u županiji. Unatoč činjenici da su sve susjedne općine i gradovi podigle komunalnu naknadu na iznos od 0,40 do 0,55 lipa, a neke i do čak jedne kune, naša Općina Pirovac će zadržati bod na postojećoj razini, napisao je Gulam na svom facebook profilu.

Dok je nekima jednostavnije osigurati potreban novac poskupljenjem komunalne naknade u Općini Pirovac imaju drugi plan.

– Potencijalnih dodatnih 1,5 milijuna kuna koje bismo ostvarili u proračunu podizanjem cijene vjerujem da ćemo nadomjestiti još uspješnijim apliciranjem projekata za bespovratna sredstva, a ne posezanjem u džep građana, poručuje Gulam.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.