Koncert polaznika malog tečaja violončela u Pirovcu

U srijedu 30. srpnja u Pirovcu će se održati koncert polaznika malog tečaja violončela. Koncert će početi u 20.30 sati u “Kino sali” Pirovac. Polaznici tečaja dolaze iz raznih djelova Hrvatske (Pirovac, Tisno, Šibenik, Zadar, Zagreb, Varaždin…) pa i iz Italije, tako da možemo reći da je međunarodnog karaktera.
Tečaj održava profesor Nikola Ružević (Hrvatska-SAD), rođen u Zagrebu a violončelo je učio u klasi Dobrile Berković-Magdalenić. Školovanje je nastavio u SAD-u. Diplomirao je (magna cum laude) i magistrirao na University of South California u Los Angelesu. Kao solist nastupao je s europskim i američkim orkestrima, uključujući Praški simfonijski orkestar, Baden-Baden filharmoniju, Zagrebačku filharmoniju, CSUF Simphony, Metropolitan Chamber Orchestra – Jackson, Zagrebačke Siliste… Kao solo cellist Zagrebačke filharmonije, predavao je na Zagrebačkoj muzičkoj Akademiji, a već šestu godinu ima poziciju profesora na University of Nort Texas. Stalni je predavač na Seminarima i ljetnim školama kao što su “UPBEAT” Japan, “Texas Collo Academy”, “Apple Hill Chamber Music Festival” (New Hampshire), te na Međunarodnoj ljetnoj školi “UZMAH”, Međunarodnoj ljetnoj školi Kaštela…
S obzirom na održavanje Međunarodne ljetne škole u blizini Pirovca i s obzirom da je svake godine smješten u Pirovcu ove godine našao je zajednički jezik sa direktorom Turističke zajednice općine Pirovac Igorom Meićem koji je povodom toga rekao:
“nastojimo iskoristiti prisustvo eminentnih umjetnika i predavača koji su voljni pokloniti zrnca kulture iz kojih Pirovac dobiva šansu razviti se u kulturno središte”.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.