Lag ‘More 249’ poziva na predaju razvojnih projekata

Lokalna akcijska grupa, LAG ‘More 249’, uputila je poziv svim građanima, predstavnicima obrta, poduzeća, zadruga, OPG-a i drugih javnih ustanova za popunjavanje obrasca sa svojim projektnim idejama. Namjera LAG-a ‘More 249’ je stvoriti bazu podataka putem koje bi svi prijavljeni na vrijeme bili obaviješteni o natječajima, radionicama i edukacijama vezanim za područje djelovanja prijavljenih subjekata na području koje obuhvaća LAG ‘More 249’. Isto tako, popunjavanjem obrasca dobio bi se lakši uvid u projektne ideje zainteresiranih te bi se na taj način mogle uvrstiti u lokalnu razvojnu strategiju što bi u konačnici i aplikacije na natječaje učinilo puno prihvatljivijim.

ŠTO BOLJA PRIPREMA

– Popunjavanje obrasca nije vremenski ograničeno ali bi svakako bilo dobro da svi koji imaju intersa u povlačenju novca i prijava na natječaje Europske unije ili resornog ministarstva, ovaj postupak obave što prije. Ovaj period godišnjih odmora i ljetne pauze idealan je za što bolju pripremu projekata i njihovu prijavu kako bi svi skupa lakše dočekali jesen kada se očekuje veći broj natječaja i povećana aktivnost nadležnih institucija – kaže Meri Krnić iz LAG-a ‘More 249’.

Kako je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije izradilo nacrt novog Zakona o regionalnom razvoju Hrvatske u kojem se predlaže niz rješenja u cilju daljnjeg unaprjeđenja i izgradnje sustava vođenja politike regionalnog razvoja, a čije usvajanje se očekuje do kraja godine, otvorit će se i put za nove investicije i poticanje održivog razvoja.

INFORMACIJE MAILOM

– Pomoću ovog upitnika u LAG-u ćemo dobiti sve potrebne informacije kako bi svima što lakše pružili i tehničku pomoć prilikom prijava na natječaje, a ukoliko postoje određene nedoumice ili pitanja u vezi popunjavanja obrasca, možete nas kontaktirati telefonom ili putem e-maila – napominje Meri Krnić.

LAG ‘More 249’ obuhvaća područje općina Murter-Kornati, Tisno, Pirovac, Tribunj, Primošten i Rogoznica, grad Vodice te naselja grada Šibenika: Grebaštica, Žaborić, Jadrtovac, Brodarica, Krapanj, Zlarin, Kaprije, Žirje, Zaton i Raslina.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.