LAG-u ‘More 249’ dodijeljena sredstva za izradu lokalne razvojne strategije

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 01. listopada donijela je Odluku o dodjeli sredstava Lokalnoj akcijskoj grupi „More 249“ za Podmjeru 19.1. »Pripremna pomoć « – provedbu tipa operacije 19.1.1. “Pripremna pomoć“. Sredstva su namijenjena za izradu lokalne razvojne strategije Lokalne akcijske grupe „More 249“ te pokriće troškova tekućeg poslovanja.

Ova sredstva javne potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 90% udjela, a Republika Hrvatska s 10% udjela, dok intenzitet javne potpore iznosi 100% od ukupnih prihvatljivih troškova.

U slijedećih šest mjeseci slijedi izrada LRS, organiziranje niza radionica sa svrhom  animiranja i uključivanja lokanog stanovništva kako bi se osigurao prolaz na podmjeru 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“. Projekti koji budu u skladu sa LRS moći će se direktno financirati iz navedene mjere.

„Kao prvo, želio bih se zahvaliti Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ministarstvu poljoprivrede i ministru Jakovini, na dodijeljenim sredstvima. Pred nama je dugotrajan  proces izrade ovog važnog dokumenta koji će biti nit vodilja za sve daljnje projekte u mjeri ruralnog razvoja, a samu strategiju moramo shvatiti kao bazu prihvatljivih projekata. Ljudi koji žive na području LAG-a znaju najbolje što im treba, stoga koristim ovu priliku i da pozovem sve koji imaju projektnu ideju ili već pripremljen projekt  da nas kontaktiraju kako bi njihov projekt uvrstili u strategiju i time ga učinili prihvatljivim za dobivanje sredstava iz fondova EU. Dobivenim sredstvima, LAG More249 organizirat će i brojne edukacije za članove Lag-a ali i za ostalo stanovništvo te prezentirati ulogu LAG-a u društvenoj zajednici.“, kazao je predsjednik Lag-a More249 i zamjenik načelnika Općine Pirovac Ante Čubrić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.