Ljubica Selman- Šinkić je produžena Šparičina ruka

– Pozivamo predsjednicu Općinskog vijeća Općine Pirovac Ljubicu Selman- Šinkić, da što prije sazove novu sjednicu, i na kojoj će Vijeće usvojiti odluku o dodjeli javne usluge prikupljanja, odvoza i gospodarenja otpadom općinskom komunalnom poduzeću Vrilo, koja je skandalozno uskraćena na 7. sjednici od desene opcije u Vijeću, točnije Loze i HSS- a. Ima još vremena da se ta odluka ispravi, da ne bude većih posljedica, te da to komunalno poduzeće koje smo u samo šest mjeseci našeg mandata podigli iz mrtvih, počne obavljati svoj posao- rekli su udruženi pirovački SDP- ovci i HNS- ovci predvođeni načelnikom Općine Pirovac Ivanom Gulamom.

 PODMETANJE NOGU USPJEŠNIJIMA

 Smatraju da je to čista osveta Loze i HSS- a, a naročito bivšeg načelnika Ante Šparice, a Ljubica Selman- Šinkić, kako je rečeno na jutrošnjoj konferenciji za medije, Šparičina je produžena ruka.

– Sad nam podmeću noge, a na taj način svjesno priječe gospodarski razvoj Pirovca. Skandalozna je i odluka da ne podrže oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa u visini 45 posto tvrtki Adriatic Charter d.o.o., najvećem investitoru u povijesti Pirovca, koji će graditi marinu vrijednu 72 milijuna kuna i otvoriti novih 30- ak radnih mjesta- rekao je Ivan Gulam.

Zvonimir Dobrović iz pirovačkog HNS-a smatra da je to čista osveta i zavist od strane Šparice i njegove ekipe na novu, mladu i uspješnu pirovačku vlast.

– Gulam, Meić i ekipa u šest mjeseci njihovog mandata već su povukli na stotine tisuća kuna sredstava od raznih fondova i ministarstava koja će se uložiti u Pirovac, a Šparici je u zadnjoj cijeloj godini njegovog mandata za rukom uspjelo povući tek šest tisuća kuna- rekao je Zvonimir Dobrović.

sparica pirovac

Isto tako, načelnik Gulam je rekao da su u prosincu prošle godine urede općine posjetili financijski inspektori i policija, te da nisu mogli naći veliki dio dokumenata iz vremena načelnikovanja Ante Šparice. Ti papiri su jednostavno nestali.

ŠPARICA SAKRIO DOKUMENTE?

 – Ne želimo ništa prejudicirati, ali radi se o donacijama za komunalne priključke iz doba Ante Šparice. Sigurno znamo da je jedna od tih donacija iznosila 70 tisuća kuna, a proknjiženo je tek 10. Isto tako, drugi dokumenti o donacijama ne postoje, a procjenjujemo da se radi o bar 400 do 500 tisuća kuna. Ponavljam, ne želimo ništa prejudicirati, ali pozivamo DORH i USKOK da dođu u općinu- rekao je Ivan Gulam.

Svima skupa sumnjivo je i odbijanje većine u Vijeću da se revizija poslovanja Općine proširi i na razdoblje od 2005. godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.