Ministarstvo gospodarstvo bespovratno dodijelilo 200 tisuća kuna Općini Pirovac

Općini Pirovac odobren je iznos bespovratnih sredstava od 200 tisuća kuna temeljem Javnog poziva za povećanje energetske učinkovitosti i infrastrukture.

Projektom se planira kompletna rekonstrukcija javne rasvjete uz Jadransku magistralu. Na području zahvata se nalaze zastarjele svjetiljke niske efikasnosti i velike potrošnje.

Projektom se postiže smanjenje emisije CO2 od 40,48 tona/god tj. 80,80% , a potrošnja električne energije smanjit će se za 80 posto. Projekt je usklađen s važećim zakonima i cestovnim normama rasvijetljenosti. Oprema koje se planira ugraditi su najmodernije  visokoučinkovite svjetiljke temeljene na LED tehnologiji sa regulacijskom predspojnom napravom.

– Ovo je nastavak izvrsne suradnje koju ostvarujemo s ministrom Ivanom Vrdoljakom i općenito Vladom RH. Zahvaljujem im što su prepoznali i ovaj naš projekt i ozbiljne namjere da ugradnjom LED tehnologije značajno štedimo na potrošnji električne energije i održavanju. Samim time ostajati će nam više sredstava za druge projekta uređenja naše komunalne infrastrukture. Projektima energetske učinkovitosti i u nadolazećim godinama ćemo pridavati značaj kao općina potpisnica inicijative europske komisije „Covenant of Mayors“ s ciljem smanjenja udjela štetnih plinova za 20% do 2020. godine“ – rekao je načelnik Ivan Gulam.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.