Ministarstvo graditeljstva Općini dodijelilo 80 tisuća kuna

Ministarstvo graditeljstva odobrilo je Općini Pirovac 80 tisuća kuna za uređenje nerazvrstanih cesta. Na natječaj se prijavilo 215 općina i gradova, a među 63 odobrena zahtjeva našla se i Općina Pirovac.

– Veseli nas što je i ovaj naš natječaj prošao kod resornog ministrastva, a iako se ne radi o velikim sredstvima, potiče nas na još bolje i kontinuirano ulaganja u razvoj i unaprijeđenje komunalne infrastrukture. Ovaj iznos uložit će se u uređenje Ulice kralja Tomislava, odnosno njenog križanja, jer nam je taj dio prilično nesređen. Nije baš lijepa slika da ljudi ulažu u svoje kuće i apartmane, a da Općina adekvatno ne prati njihova nastojanja u poboljšanju kvalitete života.  Najmanje što možemo učiniti, i što smo jednim dijelom već započeli, je da uredimo dio cesta i kolnike – kaže načelnik Općine Ivan Gulam.

RADOVI NAKON SEZONE

Radovi na uređenju Ulice kralja Tomislava započet će nakon turističke sezone, a dio predviđenih radova obavljen je i prije samog dolaska gostiju i zabrane bilo kakvih građevinskih intervencija uz obalu kada je obavljena rekonstrukcija kolnika i vodovodne mreže u Zadarskoj i Pirovačkoj ulici. Osim spomenutog zahvata, načelnik Gulam najavljuje i nova ulaganja u komunalnu infrastrukturu.

– Naravno da nam je o kraja godine u planu obaviti još nekoliko zahvata ali ćemo, kao i na primjeru Zadarske i Pirovačke ulice, najprije obaviti dubinske radove, odnosno radove na vodovodnoj i rasvjetnoj mreži, kako nam se ne bi dogodilo da u dogledno vrijeme opet moramo raskopavati cestu – kaže Gulam.

Vjetar u leđa budućim ulaganjima u komunalnu infrastrukturu dat će i novac koji bi Općina uskoro trebala dobiti i od komunalne naknade buduće Marine koja se trenutno gradi u Pirovcu.

OPĆINSKI ISKORAK

– I taj novac je dijelom već određen za kompletnu rekonstrukciju ulice koja se nalazi iza same Marine čime će cijeli taj dio biti kvalitetno uređen – napominje Gulam.

Iako se, prema Gulamovim riječima, pred njima nalazi još dosta  posla na uređnju komunalne infrastrukture Pirovca i okolnih mjesta, i najmanji korak naprijed je napredak u nastojanju poboljšanja života Pirovca, što je ovom prilikom prepoznalo i resorno ministarstvo.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.