Nastavljeni radovi na uređenju vodotoka Bristovac

Nastavno na zaključke radnog kolegija imeđu vodstva Općine Pirovac i predstavnika Hrvatskih voda vremenski uvjeti su napokon omogućili početak radova na vodotoku Bristovac koji prolazi kroz poljoprivredna zemljišta između mjesta Kašić i Putičanje, a koji služi za prikupljanje i odvođenje viška vode sa okolnog poljoprivrednog zemljišta.

bristovac radovi1

Vodotok je u glavnini toka zarastao u raslinje ili je djelomično urušen. Za vrijeme zimskih mjeseci događa se da vodotok bude preplavljen, te pristup i obrađivanje poljoprivrednim površinama otežan. Svi navedeni problemi trebali bi se riješiti, a radove izvodi tvrtka Bormil d.o.o. u suradnji sa Hrvatskim vodama VGI „Krka-Šibensko primorje“ Šibenik.

bristovac radovi 2

„Zahvaljujem se Hrvatskim vodama što su uvažili potrebe poljoprivrednika tog kraja i nakon sastanaka, obilaska terena i našeg zahtjeva i u ovoj godini nastavili za nas vrlo važne radove“, rekao je načelnik Ivan Gulam.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.