Održana Skupština komunalnog poduzeća Vrilo, provodi se revizija

Kako bi se otklonile bilo kakve sumnje vijećnika općinskog vijeća Općine Pirovac, zainteresiranih mještana i kako bi se osiguralo nesmetano poslovanje i obavljanje važnih komunalnih djelatnosti Skupština Vrila d.o.o. je donijela sa četiri glasa za i jednim suzdržanim glasom odluku o provođenju revizije poslovanja društva u 2014. godini s obzirom na drastično povećanje opsega posla (održavanje javne rasvjete od 01. siječnja i sakupljanje i odvoz komunalnog otpada od 01.lipnja) i kapitalne dotacije Općine Pirovac.

Ovom financijskom i strukturalnom revizijom Društva u 2014. godini se želi u najkraćem roku utvrditi transparentnost i zakonitost poslovanja i otkloniti ili utvrditi sve činjenice.

Po završetku postupka revizije cjelokupna analiza predočiti će se Skupštini Društva i Općinskom vijeću Općine Pirovac kako bi se sa cjelovitim informacijama moglo dalje donositi odgovorne odluke u interesu razvitka poslovanja, ali i zaštite brojnih stalnih i sezonskih radnih mjesta komunalnog poduzeća. Skupština Društva će sukladno zaključcima donijeti odluku o daljnjem statusu Člana uprave komunalnog poduzeća Vrilo d.o.o. kojoj je sinoćnjom odlukom sa četiri glasa za i jednim protiv donesena odluka o produljenju mandata do 31. ožujka. 2015. godine.

„Zadovoljan sam sa činjenicom da je Skupština sinoć praktički jednoglasno uz jedan suzdržani glas donijela odluku o reviziji poslovanja kako bi se o njemu prestalo razgovarati na razini tračeva koji štete Vrilu d.o.o. čiji smo 100% vlasnici, ali i maknuo pritisak sa 13 djelatnika koji svakodnevno vrijedno rade svoj posao. Skupština je također na ponudu direktora g. Klipe promijenila Odluku o imenovanju Člana uprave društva i donijela novu o stavljanju mandata na raspolaganje dok se ne provede revizija što također pokazuje razinu odgovornosti.“, rekao je Ante Čubrić predsjednik Skupštine komunalnog poduzeća Vrilo d.o.o. i zamjenik općinskog načelnika Općine Pirovac.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.