Općina nagradila šestero Pirovčana, a Gulam otkrio na koje je projekte najponosniji

Najzaslužniji Pirovčani nagrađeni su danas plaketama i nagradama na svečanoj akademiji koja je održana u kino dvorani u Pirovcu povodom proslave Dana Općine Pirovac i blagdana svetog Jurja, inače njihovog zaštitnika.

Anka Meić dobila je plaketu za dugogodišnji angažman u njegovanju kulturne tradicije i narodnih običaja. Marin Baus i Marin Barić nagrađeni su za dobrovoljno davanje krvi, Prostovoljno gasilsko društvo Zreče iz Slovenije za potporu razvoja vatrogastva na području Općine, a Josip Čubrić za uspješne rezultate u karateu. Nagrada Općine ove godine dodijeljena je Ani Baus za osobiti doprinos njegovanju tradicijskog i kulturnog stvaralaštva i narodnih običaja.

Uz brojne uzvanike i goste, na svečanoj akademiji bili su i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, međimurski župan Matija Posavec, zamjenica gradonačelnika Grada Trogira Ruža Kovačević Bilić, načelnik pobratimljene Općine Vidovec Bruno Hranić, načelnik Općine Vladislavci Marjan Tomas, kao i zamjenik župana šibensko-kninskog Nikola Blažević.

– Najviše sam ponosan na dvije stvari odnosno dva projekta koja bi trebala biti gotova do kraja godine, a riječ je o izgradnji novog dječjeg vrtića za koji smo izdvojili 5 milijuna kuna, te novoj općinskoj zgradi s knjižnicom čija je vrijednost milijun i pol kuna, s tim da je 350 tisuća kuna dalo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja  – izjavio je za Šibenski portal Ivan Gulam, načelnik Općine Pirovac.

Dožupan Blažević među ostalim istaknuo je i vrlo dobru suradnju koju Županija ima s Pirovcem.

– Županija već godinama ima izuzetno kvalitetnu suradnju s Općinom Pirovac i načelnikom Gulamom, koji je učinio puno pozitivnih pomaka za ovu sredinu. Naš župan Goran Pauk sa svojim zamjenicima, kao i čitava županijska administracija uvijek pruža podršku i daje vjetar u leđa svim kvalitetnim projektima koji su na dobrobit građana – zaključio je Blažević u svom obraćanju i čestitao Pirovčanima njihov dan.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.