Općina Pirovac raskrstila s Austro-Ugarskom: Imovinski ‘počistili’ sve svoje ulice

Organiziravši javni uvid za građane na koji su pozvani svi nositelji prava na nekretninama u provođenju postupka evidentiranja nerazvrstanih cesta, Općina Pirovac privela je kraju uvođenje reda u zemljišne knjige pirovačkih ulica.

– Možda je za rubriku vjerovali ili ne, ali doslovno nijedna ulica u Pirovcu nije u potpunosti imovinsko-pravno čista i u vlasništvu jedan kroz jedan Općine Pirovac iako smo osnovani prije 20 godina. Ovog ljeta napravljeni su svi novi geodetski elaborati za oko 30 kilometara cesta i u ponedjeljak smo za građane organizirali javni uvid. Ovo je i posljednji korak i preduvjet realizacije projekta odvodnje jer je tehnička dokumentacija kompletno završena. Koliko je tu nereda još od vremena Austro-Ugarske vidi se i po tome što su formalni vlasnici još obitelj Draganić-Vrančić na više čestica, komentirao je Ivan Gulam, načelnik Općine Pirovac.

pirovac ivan gulam 310317 1

Također, prije mjesec, dana Općina Pirovac je tužbom prema Republici Hrvatskoj, nakon više od 30 godina od izgradnje prvih aleja, postala i vlasnik groblja sv. Ante.

– U rješavanje imovinsko-pravnih odnosa ulažemo značajna sredstva, ali odlučni smo svojim političkim nasljednicima i generacijama koje dolaze ostaviti čiste papire, poručuje Gulam.

presuda pirovac

ulice pirovac

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.