Pirovac dobiva meteo postaju i web kameru

Sustav automatskih meteoroloških postaja na prostoru naše županije nastavlja se širiti, a brojci od 17 postaja uskoro će se pridružiti nova u Pirovcu, izvijestili je ekipa sa Šibenik meteo portala.

Danas je potpisan Ugovor kojim su osigurana sredstva za nabavu, montažu i održavanje ovog sustava koji će se sastojati od meteorološke postaje sa ugrađenim senzorima za mjerenje temperature, vlažnosti, tlaka zraka, smjera i brzine vjetra, količine oborina, panoramske web kamere, solarnog senzora i računala koji će dobivene mjerne podatke obrađivati, a nakon završetka radova na budućoj marini planirano je i postavljanje sonde za mjerenje temperature mora.

Podaci sa meteorološke postaje i slika sa panoramske web kamere, koja će biti u 24h radu, osim na portalu Šibenik Meteo i stranicama Općine i TZ biti će dostupni i u sustavu Crometeo – Pljusak, na različitim svjetskim meteo mrežama, stranicama sa panoramskim kamerama kao i na aplikacijama za pametne telefone.

– Ovo će biti najzapadnija postaja u našem sustavu i od iznimnog značaja jer je područje zapadno od Vodica do Zadra slabo pokriveno s ovim sustavima. Radovi na postavljanju sustava i puštanja u rad očekuju se kroz narednih mjesec dana – poručili su sa Šibenik metea.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.