Pirovac kreditom za zemljište korak bliže vrtiću za 60 mališana

Na jučerašnjoj sjednici Vlada je Općini Pirovac dala suglasnost za kreditno zaduženje kod Raiffeisenbank Austria u iznosu 1,3 milijuna kuna čime će biti otkupljeno zemljište na kojem je planirana izgradnja novog dječjeg vrtića. Riječ je o kreditu s rokom otplate na pet godina bez počeka u tromjesečnim ratama i uz fiksnu kamatu od 2,5 posto.

– Već sam na putu za ugovaranje kredita i novac bi sredinom dana trebao biti na računu Općine. Lokacijsku dozvolu već imamo, a ovime se stjiču uvjeti za dobivanje građevinske dozvole jer ćemo moći formirati cijelu parcelu na kojoj planiramo izgradnju vrtića. Riječ je o lokaciji uz samu osnovnu školu gdje Općina u vlasništvu ima zemljište od oko 200 kvadrata i sada ćemo otkupiti još 1.300 četvornih metara, kazao nam je Ivan Gulam, načelnik Općine Pirovac.

Vlada je još u studenome odlučila da je izgradnja vrtića u Pirovcu od interesa za Republiku Hrvatsku, a kako je projekt spreman, u Općini Pirovac kroz 2018. godinu  očekuju ishođenje građevinske dozvole te aplikaciju projekta za sredstva za izgradnju.

pirovac-ivan-gulam-4

– Postoji mogućnost prijave za sredstva mjere 7.4, odnosno europski novac, ali bi se uskoro mogla otvoriti mogućnost dobivanja nacionalnih sredstava namijenjenih za projekte demografske obnove. Kako je Općina Pirovac, po novim kriterijima ušla u rang razvijenih općina, vidjet ćemo gdje ćemo se moći prijaviti i gdje ćemo moći ostvariti povoljnije udjele sufinanciranja. Planiramo da bi izgradnja počela početkom 2019. godine kako bi već od jeseni te godine novi dječji vrtić u Pirovcu primio korisnike, kaže Gulam.

Procijenjena vrijednost projekta dječjeg vrtića, njegove gradnje i opremanja je oko milijun eura, a kapacitiran je za 60 djece.

– Riječ je o standardu od 30 bruto kvadrata po djetetu i vjerujem kako ćemo time zadovoljiti potrebe za sljedećih dvadesetak godina. Trenutno u Pirovcu ima 42 djece koja pohađaju vrtić, a bude li potrebe, vrtić koji gradmo na dvije etaže moći će biti nadograđen, kaže Gulam.

FOTO: Pogledajte kako će izgledati novi dječji vrtić u Pirovcu

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.