Pirovac osigurao skoro 5,3 milijuna kuna i do ljeta 2020. godine imat će novi vrtić

Općina Pirovac objavila je javni natječaj za izgradnju novog dječjeg vrtića. Predmet nabave su radovi na izgradnji objekta građevinske bruto površine oko 693 četvorna metra u prizemlju i na katu, odgojno-obrazovne namjene, sa četiri skupne jedinice dječjeg vrtića od kojih je jedna jaslička grupa.

– Nadam se da neće biti dodatnih odgoda te ćemo do ljeta ugovoriti izgradnju kako bi radovi mogli početi 15. rujna. Očekujemo završetak svih radova i da ćemo vrtić opremiti do sljedećeg ljeta, a prvu djecu primit će do jeseni 2020. godine – kazao je Ivan Gulam, načelnik Općine Pirovac.

Procijenjena vrijednost izgradnje bez PDV-a iznosi 5.143.299,50 kuna, a natječaj je otvoren do 10. svibnja. Projekt je sufinanciran s 5.272.511,94 kuna europskih sredstva kroz program ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

– Vrtić je projektiran s kapacitetom do 60 djece. Riječ je o standardu od 30 bruto kvadrata po djetetu i vjerujem kako ćemo time zadovoljiti potrebe za sljedećih dvadesetak godina. Trenutno u Pirovcu ima 42 djece koja pohađaju vrtić, a bude li potrebe, vrtić koji gradimo na dvije etaže moći će biti nadograđen – kaže Gulam.

Podsjetimo, još krajem 2017. godine Vlada je Općini Pirovac dala suglasnost za kreditno zaduženje kod Raiffeisenbank Austria u iznosu 1,3 milijuna kuna čime je otkupljeno zemljište na kojem je planirana izgradnja novog dječjeg vrtića. Riječ je o kreditu s rokom otplate na pet godina bez počeka u tromjesečnim ratama i uz fiksnu kamatu od 2,5 posto. Otkupom terena Općina Pirovac je osigurala formiranje cijele parcele na kojoj planiraju izgradnju vrtića i uvjete za dobivanje građevinske dozvole. Riječ je o lokaciji uz samu osnovnu školu gdje Općina u vlasništvu imala zemljište od oko 200 kvadrata i otkupila još 1.300 četvornih metara.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.