Potpore za 2020. godinu

Pirovac rasporedio 312 tisuća kuna udrugama. Najizdašnija potpora Puhačkom orkestru

Puhački orkestar Pirovac dobit će 85 tisuća kuna za svoj program održavanja koncerata i zabavnih manifestacija, organizacije Glazbarske kužine, Male škole glazbe – edukacije novih članova, gostovanja i proslave Dana Općine Pirovac tijekom 2020. godine.

Njima je pripala najizdašnija potpora iz proračuna Općine Pirovac po odluci Povjerenstvo za provedbu postupka dodjele financijskih sredstava udrugama građana za programe javnih potreba u područjima sporta, kulture i društvenih djelatnosti.

Pjevački zbor ‘Sv. Juraj’ dobit će 50 tisuća kuna za svoj program koncerata, aktivnosti Klape Šantarel, organizaciju tradicionalne manifestacije – Susret zborova i Smotru klapa na Trgu Rudina te sudjelovanja na manifestacijama radi promocije mjesta Pirovac.

Isti iznos odobren je i Malonogometnom klubu ‘Pirovac’ za sudjelovanje u malonogometnoj ligi ‘ŠKŽ’ i Veteranskoj ligi te za promicanje, razvitak i unapređenje malonogometnog sporta, nogometnu poduku i trening igrača.

Kulturno umjetničkoj udruzi ‘Bezdan’ odobreno je 35 tisuća kuna za sudjelovanje na smotrama i večerima folklora, organizaciju večeri folklora i domaćih slastica te večeri ‘Čuvari pirovačkog kulturnog blaga’, kao i za suorganizaciju festivala ‘Oj divojko diži se iz dvora’, susrete KUD-ova, koncerte i očuvanje kulturne baštine na području Općine Pirovac.

Iz proračuna Općine Pirovac 30 tisuća kuna dobit će Boćarski klub ‘Pirovac’ za rganizacija boćarskih turnira u centru mjesta te natjecanja u Županijskoj ligi i Zimskoj ligi.

Po 15 tisuća kuna dobit će Klub dobrovoljnih darivatelja krvi ‘Zloselo’ i Društvo sportske rekreacije ‘Fortuna’, 12 tisuća kuna ide Udruzi maslinara i uljara ‘Uljanica’, a po deset tisuća kuna dobit će Društvo sportske rekreacije ‘Spartan gym’ i Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije, Pirovac.

Odobrena financijska sredstva za realizaciju odabranih programa bit će potvrđena nakon donošenja proračuna Općine Pirovac za 2020. godinu i projekcija za 2021. i 2022. godinu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.