Pirovačko područje Vrulje postaje stambena zona

Nakon gotovo osam godina, na posljednjoj sjednici Općinskog vijeće Općine Pirovac donesena je najnovija odluka o Izmjenama i dopunama Prostornog plana Općine Pirovac kojima će se stanovnike i investitore potaknuti na jednostavnije ulaganje u razvoj malog i srednjeg poduzetništva, turizam i poljoprivredu. Osim što se će se Izmjene i dopune uskladiti s novim zakonskim odredbama, nastalim u periodu od 2006. godine do danas, te isto tako s odredbama županijskog prostornog plana, najveće promjene donesene su na području stambene namjene te je tako područje Vrulje prvi puta u dokumentima prostornog uređenja postalo ‘građevinsko područje naselja’, odnosno vlasnicima neizgrađenih čestica omogućena je gradnja na najatraktivnijoj lokaciji Pirovca.

LEGALIZIRANA GRADNJA

Novim odlukama išlo se i na ruku vlasnicima već izgrađenih objekata na tom dijelu općine koji su dosad strahovali i od rušenje svojih kuća, a sada im preostaje samo legalizirati objekte. No, da nije sve išlo glatko priznaje i najmlađi načelnik u Šibensko-kninskoj županiji Ivan Gulam.

– Donošenje Izmjena i dopuna prostornog plana Općine Pirovac novi je veliki uspjeh našeg rada jer, iako je po preuzimanju vlasti realizacija opasno visila zbog problema koje je s predstečajnom nagodbom imao IGH kao izrađivač, ipak smo u suradnji sa Županijskim zavodom za prostorno planiranje naše županije i Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenje uspjeli u roku donijeti ove važne izmjene. Maksimalan trud uložio je i općinski Odjel za komunalnu djelatnost i prostorno planiranje, a drago mi je da nam je na realizaciji ovog projekta čestitao čak i bivši načelnik – govori Gulam.

KREĆE ZONA TORINA

Još jedna u nizu prednosti koje donose nove Izmjene i dopune prostornog plana svakako će biti i manje rigorozni kriteriji za individualnu gradnju (smanjene površine građ. parcela, korigirane udaljenosti od međa, povoljniji uvjeti kod interpoolacije), a stvorene su i predispozicije da se krene u realizaciju projekta poduzetničke zone Torine, što će osigurati nova radna mjesta i daljnji razvoj.

Valja još naglasiti kako suizmjenama kvalitetnije definirani i lokaliteti kulturne baštine,prirodne vrijednosti (Vransko jezero, lokva Benća, područje NATURA 2000)te buduće  reciklažno dvorište Veprštak.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.