Pirovčani nastavljaju obnovu vrijedne crkvene baštine

Sa 40 tisuća kuna koje je u okviru Programa zaštite nepokretnih kulturnih dobara za 2018.godinu, Općini Pirovac odobrilo Ministarstvo kulture bit će izrađena projektna dokumentacija za obnovu crkve svetog Jurja na starom pirovačkom groblju. Odobreno je i 60 tisuća kuna za restauraciju slike i oltara u toj crkvi.

– Unatoč objektvnim razlozima žalimo što sredstva ministarstva nisu odobrena za program nastavka uređenja crkve Gospe Karmelske koji je na natječaj prijavila naša župa. Radovi na župnoj crkvi će se vjerujem nastaviti i bez sredstava ministarstva. Očekujemo uskoro sastanak sa župom i biskupijom da vidimo koji su im planovi s nastavkom radova i što očekuju od općine. Samo u prošloj godini od strane općine je uloženo milijun kuna u obnovu župne crkve. Spremni smo i u ovoj godini sufinancirati obnovu, ali naravno očekujemo i angažman župe i biskupije za ovaj važan projekt, kaže Ivan Gulam, načelnik Općine Pirovac.

svjurajpirovac2

Lani je u Pirovcu restauriran sarkofag obitelji Draganić-Vrančić iz 1447. godine sa 68,2 tisuće kuna.

U Pirovcu se obnavlja vrijedna kulturno-povijesna baština

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.