Pirovcu stiže 100 tisuća kuna za obnovu crkve sv. Jurja, a nadaju se europskim 3,5 milijuna kuna za dva nova projekta

Općina Pirovac dobila je novih 100 tisuća kuna od Ministarstva kulture za nastavak restuaratorskih radova na crkvi sv. Jurja i izradu preostale projektne dokumentacije za obnovu cijele crkve.

Tom viješću pohvalio se danas načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam, dodajući kako su predali i dokumentaciju za europska sredstva, i to za projekt ‘Zaželi’, odnosno program zapošljavanja žena, te ‘Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja’ za produženje rada dječjeg vrtića i nabavku opreme.

– Samo ova dva projekta vrijedna su 3,5 milijuna kuna. Za nacionalna sredstva predali smo projekt Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja za realizaciju novog pontonskog gata odnosno valobrana, tražimo i sredstva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za uklanjanje nelegalnih sidrišta i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za uređenje novih asfaltnih površina. U pripremi su još tri projekta za EU sredstva i dva projekta za nacionalna sredstva koja će biti prijavljena kroz travanj ili svibanj – najavio je Gulam na Facebooku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.