Prostor općinske uprave i knjižnice u Pirovcu osvanut će u novom ruhu

Pirovac.hr

Unutar trenutno neadekvatnog prostora etaže prvog kata postojeće zgrade u strogom centru Pirovca projektiraju se novi prostori općinske uprave te knjižnice.
Ovaj zahvat uključuje rekonstrukciju etaže prvog kata unutar postojećih gabarita uključivo njegovu prenamjenu-adptaciju kao i rekonstrukciju stubišnog aneksa na sjeveru.

Objekt osim unutarnjeg uređenja prostorija za općinsku upravu te knjižnicu dobiva novo ruho u smislu tretmana fasade predmetne etaže.
Objekt se tretira na suvremen način, zadržavajući u cjelosti nedavno obnovljeno prizemlje u kojem su smješteni prostori ambulante opće medicine te dentalne medicine.
Novi tretman pročelja kao I novi aneks stubišta projektiran je na način da naglasi novu javnu namjenu budućeg sadržaja istovremenu uklapajući se unutar postojećih zatečenih gabarita objekta.
Projektom su dostatno kapacitirane sve potrebne općinske prostorije, čajna kuhinja, sanitarni čvor te prostor buduće knjižnice koji će biti multifunkcionalan.

Novim svjetlarnicima na krovu različitih radijusa unutarnji nukleus zgrade će se dodatno osvjetliti istovremeno stvarajući zanimljive prostorne efekte u interijeru.
Pročelja kata kao i postojeća ravna krovna ploča dodatno će se toplinski i hidroizolirati.
Interijer općinskih prostorija kao i knjižnice urediti će se na suvremen način koji će se dodatno u dijelovima naglasiti vizualnim aplikacijama i kadrovima Općine Pirovac.

Velike staklene stijene, laminatna obloga pročelja nepravilno išpartana, transparentna ograda te novi natkriveni stubišni aneks sa staklenim liftom za pristup osobama smanjene pokretljivosti dati će ovom postojećem objektu novu prepoznatljivost.

– Zadovoljni smo što pokrećemo ovaj projekt kojim će naša općina nakon 20 godina postojanja prestati biti podstanar u neadekvatnim prostorijama.U centru mjesta biti ćemo i još dostupniji našim građanima, a i nove prostorije biti će prilagođene za pristup invalidima. Knjižnica u Pirovcu novi je projekt čijom realizacijom Pirovac dobiva mjesto na kojemu će ljudi moći posegnuti ne samo za lijepim knjigom, nego ćemo osigurati i odgovarajuće središte za različita društvena i kulturna zbivanja. Mjesto na kojemu će se moći educirati, informirati, zabaviti, družiti. Do kraja tekuće godine planiramo ishoditi građevinsku dozvolu kako bismo započeli sa radovima za 8-9 mjeseci, rekao je načelnik Ivan Gulam.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.