PZ Torine postat će gospodarska i proizvodna oaza Pirovca

Mlada i vrlo poduzetna pirovačka vladajuća garnitura još jednim najavljenim projektom, ne samo na papiru, već i u praksi, grabi koracima od sedam milja u razvoju svoje općine. Nakon što se uz veliki broj manjih radova na komunalnoj infrastrukturi, vrlo brzo će se, na način usmjeren u turistički razvoj, urediti jedan dio rive, te dijelom u rad pustitit i najznačajniji pirovački projekt, Marina Pirovac, Pirovčane uskoro očekuje i početak radova na izgradnji Poduzetničke zone Torine.

GOSPODARSKO PODUZETNIČKA ZONA

Na gotovo 14 hektara šikare, raslinja i kamena, 1,5 kilometar udaljena od centra Pirovca, Poduzetnička zona bi, prema predviđenom planu, trebala postati gospodarska i proizvodna oaza, i to pretežito zanatska. Sukladno Zakonu o prostornom uređenju izrađen je i Prijedlog Urbanističkog plana uređenje poduzetničke zone koji će u prostorijama Općine biti javno izložen, i koji će kvalitetnim prijedlozima, mišljenjima ili primjedbama biti izložen i promjenama.

– Javni uvid u Prijedlog Urbanističkog plana uređenja Poduzetničke zone Torine počinje u četvrtak, 26. ožujka 2015. godine, a završava dana 24. travnja  2015. godine. Tijekom javnog  uvida tekstualni i grafički dio elaborata Prijedloga UPU Torine bit će izloženi u prostorijama Općine Pirovac, u dvorani za sastanke, svakog radnog dana u vremenu od 8 do 15 sati, a isto tako uvid u Prijedlog UPU Torine bit će moguć i na službenoj internetskoj stranici Općine Pirovac – kaže nam načelnik Ivan Gulam.

Uz javni uvid u Prijedlog UPU Torine izložen u prostorijama Općine, u četvrtak, 8. travnja, u kino dvorani održat će se i javna rasprava i izlaganje projekta kojeg će predstaviti sami izrađivači, tvrtka ‘Jurcon projekt’ iz Zagreba.

PRIJEDLOZI I PRIMJEDBE DO KRAJA TRAVNJA

– Uz  prisutnost odgovornog voditelja stručnog izrađivača Urbanističkog plana uređenja Poduzetničke zone Torine tvrtke ‘Jurcon projekt’ iz Zagreba, u javnoj raspravi će sudjelovati i nadležna javnopravna tijela koja mogu, ali ne moraju, dati svoje mišljene, što će se smatrati kao i potvrdom Prijedloga. Ostali sudionici javne rasprave pitanjima tijekom javnog izlaganja o predloženim rješenjima, prijedlozima i primjedbama na zapisnik za vrijeme javnog izlaganja mogu kreirati sam tijek rasprave, te na kraju uputiti i pisane prijedloge i primjedbe neposredno u prijamni ured Općine Pirovac zaključno s danom 24. travnja – kaže Gulam.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.