S plaža Starine i Lolić počelo uklanjanje 185 ‘bova’

U Pirovcu je počelo uklanjanje plutača u akvatorijima plaža Starine i Lolić. Općina Pirovac je na poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i uvjetima za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi u 2018. godini prijavila i dobila sredstva za projekt ‘Uklanjanje plutača u van lučkom području pomorskog dobra u Općini Pirovac’. Odobreno je 49.500 kuna te su nakon javne nabave krenuli radovi.

Temeljem zapisnika i rješenja Lučke kapetanije Šibenik, Odjela za inspekcijske poslove naloženo je Općini Pirovac da ukloni 185 sidrenih sustava, odnosno plutača s pripadajućim betonskim blokovima. S dijela akvatorija plaže Starine bit će uklonjeno 140 ‘bova’ i s plaže Lolić 45 ‘bova’ jer upotreba brodica unutar akvatorija plaže ugrožava sigurnost kupača.

Općina Pirovac poziva zainteresirane mještane da se jave Županijskoj lučkoj upravi Šibensko-kninske županije i tamo prijave, odnosno upišu za dobivanje legalnog veza u lučkom području na području općine.

Općina Pirovac ne raspolaže s vlastitim vezovima, niti radi bilo kakve popise zainteresiranih mještana za vez. Općina Pirovac isključivo u suradnji sa Županijskom lučkom upravom planira skoru nabavu novih pontona kako bi se u ovoj godini osigurali novi vezovi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.