Sajam ‘Domaće je najbolje – sajam domaćih proizvoda’ od srijede u Pirovcu

U srijedu, 6. i četvrtak, 7. kolovoza u se centru Pirovca održava 2.sajam domaćih proizvoda pod nazivom ‘Domaće je najbolje – sajam domaćih proizvoda

Na sajmu se kupcima nude domaći proizvodi poput suhomesnatih prerađevina, meda i mednih rakija,  maslinova ulja, vina, ulja od konoplje te drugih proizvoda na bazi konoplje, hladno prešana ulja od kima, kožne domaće galanterije, prirodne kozmetike, suvenira i tradicionalnih drvenih igračaka, proizvoda od voća i povrća, nakita, odjevnih i raznih drugih predmeta po prihvatljivim cijenama.

Organizator sajma je uslužni obrt Fotografica – vizualne komunikacije iz Varaždinske županije, a suorganizator je Turistička zajednica općine Pirovac. Izlagači dolaze iz svih regija Hrvatske, a čine ih male i obiteljske tvrtke, obrti ili OPG-i. Glavni cilj sajmova jest potpora malim i obiteljskim gospodarstvima te njihovo osnaživanje u svrhu doprinosa gospodarskom razvoju regije u kojoj žive i rade.

– Dugoročno gledano za očekivati je da će sajmovi doprinijeti povećanju održivog zapošljavanja, optimalnoj iskorištenosti regionalnih prirodnih resursa i ljudskih kapaciteta, kao i očuvanju bogate tradicije i kulturne baštine. Time potičemo razvoj postojećih i pridonosimo stvaranju novih proizvodnih kapaciteta – kaže Tihomir Lipohar iz Fotografica – vizualnih komunikacija.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.