Sutra ispod Pirovačkog kampanela nastupa pjevački zbor Sveti Juraj

Sutra 19. srpnja ispod Pirovačkog kampanela u organizaciji pjevačkog zbora “Sveti Juraj” Pirovac održava se istoimeni koncert “Ispod kampanela”. Koncert počinje u 21:30 sati.
pirovac
Zbor je osnovan 1995. godine na inicijativu tadašnjeg župnika, fra. Mirka Kralja i nekoliko entuzijasta zaljubljenih u pjesmu.Danas okuplja dvadesetak članova različitih godina i zanimanja koje veže ljubav prema pjesmi i druženju i predstavlja jedan od kulturnih simbola Pirovca. Članovi rado kažu da im je Zbor druga obitelj koja ih ispunjava i oplemenjuje.
Zbor je nastupao širom Lijepe naše, pa tako možemo spomenuti Mariju Bistricu, Zadar, Krašić, Pag, Starigrad Paklenicu, Zagreb, Gračani, Pakoštane, Drage, Polača, Šibenik, Murter i dr. Na svom repertoaru imaju duhovne, svjetovne, dalmatinske pjesme kao i obrade zabavnih skladbi. Uz koncerte u svom mjestu i okolici, nastupajući diljem Hrvatske, s ponosom sudjeluju u promidžbi Općine Pirovac i Šibensko-kninske županije.
Ovom manifestacijom, kojom je otvoreno Pirovačko ljeto 2014., zboraši se osobito ponose.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.