U Pirovcu paušal za iznajmljivače ostaje 300 kuna, a za zaleđe minimalni

Općinsko vijeće Pirovca jednoglasno je podržalo prijedlog načelnika Ivana Gulama po kojem paušal za iznajmljivače ostaje 300 kuna, a za područje Kašića i Putičanja bit će samo 150 kuna.

– Kako bismo spriječili da automatizmom novog zakona visina paušala za iznajmljivače poraste na 750 kuna po smještajnoj jedinici sazvana je sjednica općinskog vijeća. Kašić i Putičanje, kao mjesta gdje želimo potaknuti razvoj ruralnog turizma, imaju prijedlog smanjenja paušala u visini zakonskog minimuma od 150 kuna. To je nastavak vođenja politike manjih poreza i u odnosu na susjedne općine u županiji i dalje imamo i nižu visinu prireza, komunalne naknade i komunalnog doprinosa. Sredstva za razvoj ćemo kao i dosad tražiti u EU fondovima i ministarstvima, a ne udarcima na džepove Pirovčana – objavio je Gulam.

Visina paušalnog poreza po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu i/ili kamp-odmorištu te objektu za robinzonski smještaj na području Općine Pirovac zadržava se na dosadašnjoj razini – u Pirovcu 350 kuna po smještajnoj jedinici, a za naselja Kašić i Putičanje 175 kuna po smještajnoj jedinici.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.